Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2014 11:43 - Първите разбити апартаменти вече са факт!
Автор: blondinkas4uk09 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11965 Коментари: 59 Гласове:
9

Последна промяна: 28.06.2014 12:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Първите разбити апартаменти вече са факт!

За една нощ -  на съсед и на приятел! .... в търсене на хартийките, които евентуално  са успели да изтеглят от банките.

В допълнение... взривен банков офис!

Хора, майтап ли си правите?

Наистина ли някой смята, че ако изтегли пари от банка без да му трябват, ще му цъфнат налъмите напролет!

Дорбе, взема кеша и... очевидно в друга банка, няма да го влага. Защото по-миналия петък  някои (познавам такива), си изтеглиха парите от една банка, която стана неоперативна и си ги внесоха в друга институция от същия порядък, на която пък този петък й се наложи да спре операциите си за известно време. Сега какво... ще ги депозират в трета, която следващия петък ще поставят също в затруднение, така ли? А, и други идеи за доходоносна утилизация на банкнотите, изглежда няма!

Може би намеренията са пачките да бъдат надиплени на масата в хола и да се дава семеен наряд, да се бди стоически и въоръжено (със сатър) над тях, защото, ако притежателят им отиде до кухнята, току виж някой влязъл през балкона и посегнал над тях. Даването на наряд ще бъде и занимание, което ще  държи собствениците на авоари в Панел Банк заети през следващите няколко месеца, защото съвсем скоро другите  им ангажименти ще отпаднат!  А и други пари няма да имат! И като изхарчат тези - нито работа ще имат, нито пенсия!

Защо да нямат работа ли? Защото този, при когото работят си държи финансовите средства в банка, която ОЧЕТД – „обикновените човешки единици, теглещи депозити” съсипват и логично той не може да си плаща оперативните разходи. Този работодател и всички по веригата вече търпят загуби и бавно, но сигурно  колективната глупост го е устремила към фалит!

Защо да нямат пенсии ли? Не знам къде си мислят смутените ми сънародници в пенсионна възраст, че бивакуват парите за пенсиите, но дълбоко пазената тайна е, че държавата ги държи в банките. Изтегляш ги в нелогични мащаби в статуса им на депозити и след това, те не идват при теб в статуса им на пенсии.  

По същата логика няма да има и социални плащания. А мургавите сънародници, знаете гладни няма да стоят, така че... нека очакваме инкрийз и в джебчийството... и не само.

А банките... те може и да  са в благоприятно положение в момента – все пак няма да изплатят лихвите по предсрочно изтеглените депозити, т.е. абсолютно безплатно са ползвали едни пари, да кажем в последния месец.

За тези пък, които твърдят, че „за щастие” нямат активи във финансови институции и банковата криза няма да ги засегне, мога само да кажа: „Holy Ignorance!”

И накрая, който иска нека се замисли над това как сценаристите на банковото реалити шоу се забавляват да наблюдават щуращи се напред назад  хора с пликове  пари в чантите. Мравки без мозък изграещи по нечия свирка! Без достойнство... и без разсъдък! Защото, ако логиката не беше такава рядкост, тези хора щяха да проумеят, че  влошават преди всичко своето качество на живот! Губят приходи от лихва, не могат да защититят парите си от крадци в къщи, фалират работодателите си, фалират държавата, и съответно остават без доходи от заплати, пенсии,  без здравеоопазване, образование (‘айде, образование много не ни трябва – в този вид, то е пари дадени на вятъра)...

Знаете добре кой има шанс да спечели по време на криза и не само – този, който се държи нелогично!  Т.е., ако ви изглежда логично да си изтеглите парите, най-добре не го правете!  За доброто на всички ни! Така или иначе, нищо не губите, защото... безрисков вариант няма!

P.S. Сега само някой да не седне да ми обяснява как ББ или МО (Митьо Очите) или КГ (Кимон Георгиев) или пък ЗС (Захари Стоянов) или ДСС (Добрият Стар Супермен)  са виновни за всичко! Тези, изброените най-вероятно са били виновни и за финансовата криза у нас през 1996 г.! Обаче, НА МЕН ХИЧ НЕ МИ ПУКА, кой е виновен! Работата на настоящите министър председател, министър на финансите и министър на икономиката беше да осигурят стабилност и съответно национална сигурност. Ако са мислели, че някой  ще им е виновен и ще им пречи и те няма да се справят, ами да не са се захващали, бе! NO EXCUSES! Тотално некомпетентни и ... (следват други епитети) хора има в правителството в момента.... И това се чувства... как да кажа... на подсъзнателно  национално ниво, и създава още по-голяма нестабилност! И ако те утре бъдат заменени от професионалисти с авторитет... хората поне малко ще се успокоят!





Гласувай:
16



1. bubolina111 - много добре казано
28.06.2014 11:47
Наистина ли някой смята, че ако изтегли пари от банка без да му трябват, ще му цъфнат налъмите напролет!
цитирай
2. blondinkas4uk09 - Bubolina, (хубаво име :) )
28.06.2014 11:55
да ми беше казал някой, че има толкова объркани хора, нямаше да повярвам, ако не бях видяла с очите си и чула с ушите си!
цитирай
3. bojinkata - Просто се разиграва поредния сц...
28.06.2014 12:09
Просто се разиграва поредния сценарий за обедняване на глупавия българина!!!! Всичко е планирано отдавна, а ББуда и Ореха са изпълнителите! Тиквата ни облъчва вече, че тока трябва да се вдига, нямало изход! ВЕрвайте му!
цитирай
4. vmir - От икономическа гледна точка съм напълно съгласен,
28.06.2014 12:14
но от спекулативна не е така. Бедата е, че балъците се изживяват като гУУУлеми спекуланти и тИрИкати, а като отрежат задружно клона, на който са седяли, почват да рИвът или ярУстно хленчЪт че нямало живот, сякаш България не е била достойна да възнагради претенциозното им невежество. Неизбежната участ на всезнайковците.
цитирай
5. milady - blondie s 4uk ,добре заварили !....
28.06.2014 12:20
Лиспваше ,мила ;)
Но ,по кого са тези 4укове....
Нещо ,..не става много ясно !!!
Аз не мога ,да пиша ,така витиевато ,като теб......
неАм нерви..Но пък с четенето, съм number №1 ...

http://milady.blog.bg/profile.php
цитирай
6. blondinkas4uk09 - За съжаление, Bojinka, наистина отново сме в нечий сценарий,
28.06.2014 12:33
но как за толкова време (защото на опашките са хора на възраст, а не деца) не разбрахме, че обикновено първо се мисли, а после се тича, например към банката.
А сценарии винаги ще има и е трудно да се каже кой с кого е в комбинация, тъй като сценаристите бързо се комплектоват и бързо се разкомплектоват по интереси, без значение на цвета.
цитирай
7. blondinkas4uk09 - Прав си, Вмир, че това е голяма беда,
28.06.2014 12:40
да не осъзнаваш, че всички сме на един клон, и да си мислиш, че ти си най-големия тарикат. И дори имам жив пример в ралността, който миналата седмица го устройваше това което се случи с една банка и човекът много се радваше, а аз се изтощавах да му повтрям, че това може да е лавинообразно. Е.... от вчера се наложи да се свие наполовина...
цитирай
8. blondinkas4uk09 - Милейди,
28.06.2014 12:51
не мога да те открия аз теб, все си под прикритието на различни самоличности. :) Няма чукове, само призив към разумност! :)
цитирай
9. milady - мила...противоречиш си...ама ....
28.06.2014 13:02
Айде ,да не ставам по лоша ....
....така и така ,имам БАНан в лошите устенца...
хубав и споделен Уикенд ;))
цитирай
10. olivie - Аууу, какъв ужас описвате - да нямат избор хората. Банките, та банките.
28.06.2014 13:59
Ами може да е друг театъра - въвеждаме пионерно у нас НСР.
В края на краищата от гледна точка на икономиката /че даже и от гледна на конспиративаната теория/ това е нов вид обществен договор - ВЪВЕЖДАМЕ ЕЛЕКТРОННИ /ВИРТУАЛНИ/ ПАРИ, НОООООООООО, ЗА КОЙТО "ПОЖЕЛАЕ".
За това казвам, че е възможно крадеца да вика дръжте кразеца. /а МВФ в случая е плашилото/ Следващите ще са Украйна - те и без това нямат пари....
цитирай
11. blondinkas4uk09 - Здравей Оливие,
28.06.2014 14:44
Може и така да е, аз дори приветствам въвеждането на НСР :), но никой не знае от нас със сигурност какъв е планът, освен няколко посветени човека, предполагам. Но дори и това да е идеята, в течение на проекта всичко може да се обърка и финалният резултат да е различен от предвижданията. Като имам предвид това, най-разумната и реална алтернатива засега ми изглежда да имаме сигурна банкова система. И в никакъв случай не казвам "Банките, та Банките"... кой обича банките освен банкерите? А аз не съм банкер, макар и да съм работила в банка. Просто обикновено подхождам съвсем практично към живота. :)
Приятелски поздрав!
цитирай
12. blackpredator - С риск за донос за Орехолюбие,
28.06.2014 16:50
да те попитам, кои са тия?
blondinkas4uk09 написа:
дТотално некомпетентни и ... (следват други епитети) хора има в правителството в момента....

Цитирай, или по-вярно дай линк.
Да сравняваме с "професионалистите с авторитет..."
Кои бе?
Двамата зуави Боко и Цоко?!
Тия ли бербери/професионалисти?!/ ще бръснат още 4 години епилираната ни държава?!

Кои???
Сравни, нееее, срамни(!!!)
Орешарски с всичките му кусури и банкянския ГМО пожарникар,
Петър Чобанов и Симеон Дянков,
Зинаида Златанова и габровския кмет,
Драгомир Стойнев и тарамбуката Делян Добрев,
Десислава Терзиева и дебелата банкянска Берта Лили,
или Таня Андреева с абсолютната гнила селска пръчка Десислава Атанасова, дето и кол за доматите ти не става?
и т.н.

Моля???
Бахти "националното ниво..."
цитирай
13. blondinkas4uk09 - Блеки,
28.06.2014 20:13
в това, което казваш няма нищо конструктивно. Нека да си говорим с факти, защото изрази като "кусурите на Орешарски, бербери, зуави, гнила селска пръчка", показват наистина "националното ниво". Това е един от проблемите... че ние мразим, намираме кусури на всички, обиждаме ги, без изобщо да знаем в какво ги обвиняваме и какво искаме от тях. Ние просто изпитваме класова омраза един към друг - тези, които се смятат за леви, към тези, които се смятат за десни, а леви и десни е такава отживелица за мен, че дори сега като го пиша ми е смешно. Мислиш ли, че онова което искам от Таня Андреева (срещу която нямам нищо против), е просто да не е "гнила селска пръчка". Ама, изобщо не ми пука дали е селска пръчка или не, това си е нейна работа. Аз искам други неща от нея, които не мисля, че в този блог е мястото, където мога да дискутирам, нито виждам смисъла да го правя. Все пак между Десислава Атанасова и Таня Андреева, избирам Таня Андреева. За Цоко, не мога да говоря, не разбирам от работата му определено и нямам намерение да се ограмотявам, просто не ми е симпатичен, това е, друго не мога да кажа за него, макар и да имам поглед как работеше полицията преди време и как работи сега, но... няма да коментирам. Боко... съм казвала вече, че за мен е човек, който има усет към хората и към изграждането на екип, за други негови положителни качества сега не ми се мисли, но това не е малко. Симеон Дянков никога не съм крила, определено го смятам за най-добрия финансов министър, който сме имали досега, защо?... отново е дълга тема... Но да те питам... Ти отварял ли си блогове на цивилизовани държави? Виждал ли си някой блогър да нарича Обама зуав, рогоносец или Меркел - "селска пръчка"? Хората дискутират ПО СЪЩЕСТВО! През оная работа им е дали Лили е дебелата Берта, гледат как жената си върши работата. Блеки, нашето национално ниво е на злобни и агресивни простаци, които се движат по повърхността, дърдорят безсмислици и нямат грам капацитет да проумеят нещата в дълбочина.
цитирай
14. blondinkas4uk09 - Юлия, ти вече ме обгради, бе, човек. :)
28.06.2014 20:28
Мислиш ли, че ме притеснява това да имам 4 минуса или 400? Ако нямах минуси, тогава щях да се притесня, Мила. :) Смяташ ли, че ще ме радва да зная, че с "онези с минусите" съм на едно мнение. :) Казвам каквото мисля, а така, знаеш - никой не печели приятели :) Но и държа всеки да ми казва каквото мисли стига комуникацията да е в рамките на добрия тон...
Също да ти кажа, че аз живея максимално по учебник, и това ми харесва, да му мислят тези, които не живеят по учебник :)... И кой знае, може наистина да живея в Германия, пък ти в България. :)
цитирай
15. blondinkas4uk09 - Блеки,
28.06.2014 20:46
също категорично не одобрявам (и направо осъждам) коментарите на Боко свързани със стабилността в държавата, но и категорично смятам, че Чобанов вече трябваше да си е подал оставка.
цитирай
16. milady - Добър отговор, блонди, нооо...
28.06.2014 21:37
Йезуитски ;) apropo Поздрави !!
A,щом ,успяваш ,да “преодолееш “, и
ВРемето и Пространството..хмм...
Приеми моя Респект !!
цитирай
17. blackpredator - Блонди,
28.06.2014 22:00
Тъй съм научен, силно да любя и мразя.
Мразя като американец, японците заради Пърл Хърбър.

Давам конструктивно.
Първо с Боко. "който има усет към хората и към изграждането на екип". За мен лично парекселанс тия му качества напомнят собственика на съседна траурна агенция, с усет към хората и изградил екип. Но Боко с екипа си докара за три години и половина държавата само до кома, но не е късно и за паметник в следващия мандат. Останалите качества, много жени оценяват с някои епилирани части...

За екипа, като функция на вожда:
Орешарски оставя към 30.06.2009 год. фискален резерв 8264.6 млн лв.
Дянков оставя към 30.06.2013 год. фискален резерв 5754 млнд. лв.,
включващ откраднатите от Здравната каса 1.4 млрд, на практика 4354 млн.
Орешарски оставя към 30.04.2014 год. фискален резерв 5954.6 млн. лв.
Това е най-малката "конструктивна" илюстрация за "най-добрия финансов министър, който сме имали досега." и некадърниците днес...За година 1.6 милиарда некадърност плюс...

Това, че не плати на бизнеса 800 милиона знаеш ли какво значи?
Значи стотици малки предприятия аут, хиляди съдби на улицата.
Значи за 3.5 години 400000 безработни
Заради един некадърен простак и "умния хубавец", "изградил екипа"
Помним как Дянков и Баце се опитаха да опънат парите от Сребърният фонд
И тъй нататък. Малко е мястото, за да ти опиша кръшната роля на останалите гробари от екипа, чакащи с лопатите втори мандат.

Ей това е ПО СЪЩЕСТВО, Обама и Меркел са държавници, тия джелати...
И няма ляво-дясно, има можене и бъдеща управляваща простотия...
Лош жребий за Орешарски и екипа, че им се паднаха БСП и ДПС

цитирай
18. milady - Блеки...е най сетне те разбрах, мен...
28.06.2014 22:12
Обикновено ,те чета с 2/3 речника. ...ххаха ..
В десятката си !!
РЕспект !!
цитирай
19. blondinkas4uk09 - Уф, Блеки, не ме карай да споря,
28.06.2014 23:07
няма ме по тази част. Не обичам! Обичам да се съгласявам с хората, пък след това да си мисля и да правя каквото ми душа иска. :) Фактите, обаче, които излагаш са си факти, но все пак е напълно логично при С. Дянков фискалният резерв да е по-малък, защото ако си спомняш, неговата идея беше, че по време на криза, покриването на дефицита трябва да се прави с пари от резерва като най-евтин ресурс.
За 800 милиона... не казвам, че не трябваше да бъдат платени, но ти би ли платил с лека ръка 800 милиона, които ги нямаш във фискалната рамка? Важно е също, че той беше министър по време на криза, а по време на криза рестрикциите и изключително строгата финансова дисциплина са част от едно макар и консервативно, все пак сравнително безрисково поведение. Когато Гърция, Португалия и Испания се тресяха от кризата, ние си карахме сравнително спокойно. Разбира се, всеки допуска грешки - И Дянков, и Орешарски и Чобанов. Виж, съгласна съм, че на Орешарски се падна лош жребий, и че ако имаше друга политическа подкрепа щеше да бъде много по-успешен. Въпросът обаче е, чия политическа подкрепа трябва да има. Колкото и да изглежда абсурно, откачено, смешно, в настоящата ситуация, докато не се роди някакво ново и смислено политеческо чудо или пък докато не се промени обществения ред така че политическите партии изобщо да изчезнат, за мен единственият изход е БСП и ГЕРБ да управляват заедно. Просто трябва да намерят начин, въпреки непреодолимите си различия. Просто толкова енергия се хвърля сега във взаимни обвинения и някакви свади, все едно съм на пазара и някакво театро: от рода на: "тоя през 2005 ми остави еди какво си" и отговор: "да, защото пък оня през 2003 ми остави нещо друго си" и т.н. Ама да си ги решават в кръчмата тези проблеми, в извън работно време. Искам като са на работа, да работят! То ясно и това, че не е толкова лесно просто да си работиш, като си зависим и от външни фактори и от вътрешни олигарси, но... повече не може така... :)
цитирай
20. blondinkas4uk09 - Милейди, много си една такава...
28.06.2014 23:10
respectful днес, да не ти е уроки! :)
цитирай
21. blackpredator - Уф, Блонди,
28.06.2014 23:29
гледам мача и на мен не ми се спори.
Тъжен е факта, че през следващия мандат, портрета на държавата, вместо да го рисува някой Апелес, ще го вапца кундуржията от Банки...:)

Милейди, тенкс! :)
цитирай
22. kasnaprolet9999 - Да. . всичко е синджир марка и всички ...
28.06.2014 23:31
Да..всичко е синджир марка и всички сме в една лодка. Който не го разбере, толкова по-добре за него. Преди два дена отидох в Ситито да пазарувам от Пикадили, което е на -2 ниво, а на -1 е офис на ПИБ. Видях огромна опашка от балъци, които се бяха наредили пред офиса и бяха хора от различни възрасти. Попитах един от тях, който ми изглеждаше по-нормален, какво се случва, да не би да пропада и тази банка? Отговори ми, че по фейса са тръгнали такива слухове и заради тях не може да си свърши текущата работа. Имам 100 лв. в тази банка и реших да проява героизъм и да не ги тегля, стадното чувство ми е непознато:)))
После в нета прочетох, че и друг наш политик имал пари там, съразмерни с неговата заплата, но няма да ги тегли. Почувствах се горда с моето решение, то и моите 100 лв. сигурно са съразмерни по някакъв начин с пенсията ми, та за това не ми е зор толкова:)))
Останалите ти разсъждения обаче не ми допадат. Не вярвам че има страхотни експерти, които да ни докарат реки от мед и масло.
цитирай
23. blondinkas4uk09 - Наистина си е героизъм, Кasnaprolet,
29.06.2014 00:26
да устои човек на опашка и да не се нареди. :)

За това, което казваш, че страхотни експерти едва ли има, така си е. Трудно ще се намерят, но то и никой не търси, изглежда. :)
Благодаря, че намина и приятна вечер! :)
цитирай
24. turb04 - Преливане от пусто в празно, сес...
29.06.2014 08:20
Преливане от пусто в празно, сестричке.
Погледни коментарите - тези, чиито гъз стои безпомощно разголен в последния четвърт век пред надървения и ненаситен "политически".... член, с радост ти обясняват кой е експерт, кой не е, кой е тиква, кой е кратуна и грам не съзнават, че "експертите", тиквите, кратуните, съселите, хубавиците, маврите, жабите, комсомолците и всички останали от пътуващия цирк на Арлекин, ги онождат съсредоточено и с последователност и постоянство.
Оттам насетне всеки коментар, всяко разсъждение и всяка пропаганда е излишна.
На българинът му харесва да е роб и да се жалва от робията, докато кротко гние в нея. Той е тъп, страхлив и алчен и най-вече - "тарикат"!
Тарикатлъкът му се състои в това, да направи "далавера" за 2.50, докато му късат гъза и му дерат кожата за 20 000.00, но той е доволен, защото е "в играта"...
Той няма да излезе да вдига революция, освен ако не му платят и ако сценарият е безкръвен.
Ще си къта париците, които все по-трудно ще събира, ще ги дава лековерно на този и онзи и накрая ще ги губи, защото е тъп и защото не се учи от грешките си.
Тъжно, но факт.
Най-гадното в нашата държава, обаче е, че 90% мразят да мислят, а от останалите 10%, половината пък мразят да разсъждават...
Честито!
цитирай
25. milady - koлега турб04, добре заварили...
29.06.2014 08:41
Твоя коментар ,заслужава ,да
бъде финала ,на тази абсолютна боза,
„ОТ пусто в празно “.......
сестричке ,не исках,
да те тревожа снощи преди сън ....
цитирай
26. getmans1 - Вижда се „жестоката истина“ - кой на истина е „ ВАЖНИЯ “ икономиката !
29.06.2014 09:24
- НЕ, банкерите получаващи огромни доходи защото управлявали огромните но чужди пари.
- НЕ и, бизнеса опериращ с кредитите и ПРИБИРАЩ печалбата.
- Не и, работника/служителя ВРЪЩАЩ с труда си тези кредити.
Важните са, „уж глупавите“ за момента ОЧЕТД, да, и това трябва да се разбере най-накрая.
Трябва защото си представете и другите ОЧЕТЗемите си от „Големите арендатори“ ограбващи ги с мизерни ренти.

Всеки си иска своето, справедливо и честно дали парите са от труд или от наследство няма значение както вече нямаТ значение и тези от „куфарчетата“ /нали това беше целта/
цитирай
27. vmir - За съжаление няма как да е другояче,
29.06.2014 09:38
след като професионалистите и умните хора в държавата ни от десетилетия са натирени или наврени в кучи задник, за да не пречат на идиотщините на събраните от селца и паланки селяци да ги учат на ум и разум. Как да очакваш друго освен нагло безочие от такива?

Погледни му акъла на онзи горе, дето една ясна мисъл не е изказал за толкова години в блога, а бърза да набеждава в аванс, че щели да го “доносничат”... За какво да те доносничат, бе айланкоолу? Че сам публично бълнуваш отново да впрягаш граждани в катърската каручка на баща си ли бе? Като приятелчето си, дето сам си хвали фирмата, ама не, че е създали нещо полезно и търсено а, че уволнявали за синдикална дейност. А като го запитам за името на фирмата, квичи като на заколение, че го доноснича? Как да очакваш разум, недай Боже отговорност от такива спуснати за служба на Кремъл “умници”, за които простотията, беззаконието, безчестието, оплюването и безнаказаността са повод за недостижима гордост???

Нима е случайно, че немалка част от същите са най-отявлените пропагандатори на банковия "апокалипсис"???


цитирай
28. vmir - 29. dudaxxl,
29.06.2014 10:28
dudaxxl написа:
блонди№9,....дори и аз знам,.
..кой ..кой ее..............
Но ,след последното ти “социално“ есе,
и то с това Жълто заглавие ?
Нещо ми ...намирисва...Ще спра
до тук...


Защо да е жълто заглавието? Клатенето на банковия сектор си е проект на бандитския сектор от самия му връх в тясно сътрудничество с ниските нива, чак до взломаджиите, за които също се полагат бащински грижи да не стоят без работа, за да не се деквалифицират или влеят в легалния сектор. Че закъде сме без бандитите и обслужващия ги персонал???

цитирай
29. turb04 - Силве, чета коментарите и треска ме ...
29.06.2014 10:37
Силве, чета коментарите и треска ме тресе...
Осъзнавам, че почти никой не е разбрал какво си написала.
Тъжно!
цитирай
30. blondinkas4uk09 - Да, Марински,
29.06.2014 11:40
на българинът му харесва да е роб, нали непрекъснато има мрънкащи, как някоя велика сила трябва да ни осинови. Явно ние нямаме собствена мисловна дейност и имаме нужда от настойник, ама такъв, който назначават на лицата с психически отклонения - да се грижи за нас, да поема отговорност за грешките ни. Имаме нужда някой да ни оножда, като в замяна ни подхвърли 3.50 лв. увеличение на пенсиите. Сега, когато под заплаха са личните спестявания на индивидите, те ще тичат ИНДИВИДУАЛНО по опашки и ще се редят с часове, за да спасят собствените си задници. Но я пробвай да излезеш на протест (най-малкото) и да питаш защо се случи това, я пробвай да предложиш свой план за прекъсване на порочния кръг, самите ти сънародници ще те оплюят, ще те пратят на село да си гледаш доматите и даже ще ти кажат, че ти си виновен за цялата ситуация, защото вместо да гледаш кокошки, ти си правиш "променади" по софийските улици. В края на краищата, изглеждаа болшинството не иска промяна, което е странно, защото познавам толкова свестни и нормално мислещи българи.
цитирай
31. blondinkas4uk09 - Марински,
29.06.2014 11:45
turb04 написа:
Силве, чета коментарите и треска ме тресе...
Осъзнавам, че почти никой не е разбрал какво си написала.
Тъжно!


А аз просто исках да кажа, че най-безсмисленото действие сега е да си теглим парите от сметките, защото това нищо не решава.

цитирай
32. blondinkas4uk09 - Благодаря ти, сестро Милейди,
29.06.2014 11:50
че се погрижи да спя спокойно снощи. :)
цитирай
33. blondinkas4uk09 - Блеки,
29.06.2014 11:54
който и да вапца портрета, все тая, защото проблемът е не в индивидите, а в цялата схема, по която се случват нещата.
цитирай
34. blondinkas4uk09 - Getmans1,
29.06.2014 12:04
да, всеки си иска своето, но за съжаление, след като се е стигнало до тук се опасявам, дали реало ще си го получи. И дори да си го получи като депозит, ще намерят форма под която да му го вземат.
цитирай
35. blondinkas4uk09 - Вмир,
29.06.2014 12:12
какво да ти кажа.... а има толкова млади хора, учили и работили извън Бълагария, с идеи, наясно с това, че всички сме в един кюп, т.е. трябва да се съобразяваш с интересите на всички - и на работодатели, и на служители (и на синдикати - като представляващи работниците и служителите), и с обществото, и с околната среда и т.н. и т.н., но никой нищо не ги пита, нито има желание да ги слуша.
цитирай
36. blondinkas4uk09 - Dudaxxl,
29.06.2014 12:16
Ето те пак! :) Казвам ти аз, че ме обграждаш, ама ти... :).
Не мога да смогна да ти отговарям вече, затуй ще спра засега: но щом искаш да опиташ повече да четеш и по-малко да пишеш, ами пробвай, аз не ти преча. :)
цитирай
37. getmans1 - 36. blondinkas4uk09 - Getmans1, - Когато искаш да, или печелиш от чуждото се нарича , как? Кражба! Но и другото е интересно, цитирам те:
29.06.2014 13:34
„на българинът му харесва да е роб, нали непрекъснато има мрънкащи, как някоя велика сила трябва да ни осинови. “

„има мрънкащи“ дето сега не искат ЕС а некакъв си „Евразийски съюз“ ли, БРИКС ли, като че ли под „туйнакито“ на Путин лапачката ще е на аванта, да ама ще е гювеч и то „отработен“!

Иначе си права, точно след тяхното управление с едната инфлация си оправиха бакиите и ограбиха народа. И сега пак напират, същите!
цитирай
38. blackpredator - Блонди,
29.06.2014 14:53
И аз "Осъзнавам, че не съм разбрал какво си написала."
Но пък осъзнах нещо друго, четейки коментарите.

Че робите искат свои роби, не свобода.
И там е тъжното...

Ерго, разбрал съм нещо друго, за което писах, нещо нетипично за менталните Мандели...Сещай се...


Вмире, не Кремъл, илюминатите...
Ох, приятелю, ти винаги ще си в обоза...
Като камила, не като керванбаши...
цитирай
39. turb04 - Блог. бг - люлката на световната ...
29.06.2014 15:48
Блог.бг - люлката на световната политика и основен източник за носителите на нобелови награди...
Най-умните, най-знаещите, най-принципните и обикновено в съчетание с клошарството...
Тук пребивава най-величавият междугалактически клошар - Економиста, най-многоликият импотентен клошар - шофьор на такси, но като гледам и други драпат неистово да достигнат техните висини.
Акъл до акъла и титан до титана... в блог.бг-то...
А, щях да забравя - някои дори цитират невероятно мъдри сентенции от различни форуми, което само по себе си говори, че са почти енциклопедисти...
цитирай
40. blackpredator - изобщо,
29.06.2014 16:00
много форца.
турбоБлог.бг...
цитирай
41. blondinkas4uk09 - Да, бе, Getmans1, не е ли това ирония на съдбата,
29.06.2014 16:31
и 1996г. и 2014 г. пак. Изобщо, така да се каже всичко ново е добре забравено старо :)! Но най-много се дразня, когато някой друг им е виновен. Аз ходя на работа, работя с екип, който понякога по ред причини не върши това, което съм поискала. Ами, ако кажа на шефа ми: "Тоя ми е виновен, че не си свърши работата или оня, че ми остави такова и такова наследство или третия, че в момента ми разрушава имиджа с изкзаванията си, че отдела ми фалира". Е, в тази ситуация, шефът ми ще ме пита дали нямам температура и защо му ги говоря тия работи и какво го интересува, той иска да свърша определена работа, как ще се оправя с първия, втория и третия от гореизброените, ама изобщо не го интересува...
Моите идеи са радикални, аз не искам ни партии, ни депутати, искам начело на държавата да стои мениджър ли, CEO ли, там както ще го наречем, все ми е тая и да работи на принципите на голяма корпорация. Ние гласуваме какво искаме от него да направи за 4 години, какви са му приоритетите, хваща си човека листчето (To do list-a :) )и започва да си ги изпълнява, отчита ни се периодично. Ако не му се получават нещата, айде... следващият. Каква е тая простотия в момента, не само в БГ, а почти в целия свят, не мога да разбера, няма никаква логика за мен. Някакви хрантутници, които се интересуват само от личнoто си благоденствие. Сума ти високопарни приказки се издумаха само накрая да видим, че един коскоджамити лидер на партия се интересува единствено от службицата си в Брюксел! Е, това не е ли мижитурка! Защо да глаусват хората? За да му намерят работа? Да цитирам Блеки... това не са държавници, а джелати...
цитирай
42. blondinkas4uk09 - Има го и този момент, Блеки,
29.06.2014 16:40
робите да искат свои роби, а не свобода!

С Вмир съм сигурна, че имате и нещо общо: и двамата искате един по-добър свят, макар и да се разминавате в представите си как това може да се случи. :)

Надявам се снощи твоят отбор да е победил. :)
цитирай
43. blondinkas4uk09 - Марински... :)
29.06.2014 16:43
като зачезнеш нанякъде, да знаеш че ми липсва чувството ти за хумор. :)
цитирай
44. turb04 - Ами, като се изпокрихте с момъка и не ...
29.06.2014 17:08
Ами, като се изпокрихте с момъка и не можем да се видим, какво да те правя, Силве ;)
цитирай
45. milady - мила ,не се сърди ! Днес ти си на мода /хо хо /Поздрави !!
29.06.2014 18:03
“Моите идеи са радикални, аз не искам ни партии, ни депутати, искам начело на държавата да стои мениджър ли, CEO ли, там както ще го наречем, все ми е тая и да работи на принципите на голяма корпорация. Ние гласуваме какво искаме от него да направи за 4 години, какви са му приоритетите, хваща си човека листчето (To do list-a :) )и започва да си ги изпълнява, отчита ни се периодично. Ако не му се получават нещата, айде... следващият. “

ЕТо тук вече съм с теб , до теб и зад теб ;)Юлия
цитирай
46. blondinkas4uk09 - Марински,
29.06.2014 20:15
само да свърши това световно футболно и ще звънна / пиша да се видим :)
цитирай
47. blondinkas4uk09 - Ей, разбрахме се най-сетне, Юлия! :)
29.06.2014 20:18
Приятна вечер ти пожелавам! :)
цитирай
48. theeconomist - О турбоч, нещо се тровиш?
30.06.2014 10:50
Просяците, като теб, е ясно, че разбират само от протягане на кърпена шапка.
ДГД, драги!:-)) Заедно с недоразумението фмир!
цитирай
49. turb04 - Айде, не се обаждай, клоши. . . Ако ...
30.06.2014 14:40
Айде,не се обаждай, клоши... Ако оня ден не се бях смилил да ти подхъврля 1.50, сега и интернет нямаше да имаш, комплексиран и самовлюбен тъпак.
А за духането, разбрах, че с другия клошар ходите вечер да превисявате на бул. Хр. Ботев и си задобрял особено.
Е, вече циганьорите по Централна гара ще има къде да се облекчат срещу жълти стотинки. ;)
Хайде, малоумник, тичай да плюеш по жени, защото толкова ти е куража и мъжествеността, отрепка клошарска!
И вземи да избълваш някоя икономическа "истина", на която ще се смеят и дечурлигата в предучилищна възраст.
А, и да не забравя - тури си още една снимка откъм гъза, че да не плашиш нормалните хора. ;)
цитирай
50. blondinkas4uk09 - Момчета,
02.07.2014 22:12
има ли начин да се сдобрите? :)
цитирай
51. turb04 - Сори, Силве. . . Не харесвам мъже, ...
03.07.2014 13:58
Сори, Силве... Не харесвам мъже, които се правят на велики, опитвайки се да се подиграват и да мачкат жени...
За мен това не са мъже.
Може да съм старомоден, може да не съм смирен, кротък, или какъвто там се сетиш, според разните му добродетели, но не може силен да издевателства над по-слаб; не е нито нормално, нито етично.
Ако този клошар имаше поне капка мъжко у себе си, в един момент щеше да осъзнае и да се извини.
Познавам лично Гина, приятел съм с мъжа на Пискова и зная какво представляват и двете.
Този юнак, за когото иде реч, дойде тук и се сдуши с най-големите отрепки и комплексари в сайта, а аз съм отдавна тук и много добре зная кой какъв е.
Ако ти се събираш с разни тролещи хейтъри, няма как да си нормален. По-скоро имаш нужда да се покажеш и понеже навън или не ти стиска, или просто нямаш аргументите, се опитваш да се направиш на фактор на някое местенце като блог.бг-то.
Ти ме познаваш лично и вероятно си разбрала, че реагирам само тогава, когато има нещо несправедливо.
Та, за да се сдобрим с въпросния, на първо място той трябва да се извини на тези жени, което наистина би било мъжка и кавалерска постъпка.
Аз нямам нужда от извинения, защото по принцип ми пука само от мнението на хора, които уважавам и ценя.
цитирай
52. milady - __!!!???
03.07.2014 19:48
ИМаш моите симпатии ,Силве/ говорили сме вече/,
Но, мила ,макар и малко невъзпитано/в твоя блог сме/,
ЩЕ кажа ,турб04 ,има право !!
с най добри чувства /АЗ /ха ха ...
цитирай
53. blondinkas4uk09 - Aми ето, първата стъпка е направена, :)
03.07.2014 23:35
сега остава само дамите да получат извинение!
цитирай
54. turb04 - Ти си Слънце, Силве :)
04.07.2014 07:16
Ти си Слънце, Силве :)
цитирай
55. blondinkas4uk09 - И ти,
04.07.2014 17:08
Марински :)
цитирай
56. valsodar - Явно въображението на тези без пари ...
04.07.2014 22:18
Явно въображението на тези без пари се простира единствено до там, че тези с пари, като ги извадят от някоя банка ще си ги затворят в буркани в мазето или ще си ги надиплят под дюшека??!
Не е ли малко примитивно едно подобно мислене?
Банки има не само у нас.
Капитал може да се запази не само във финикийски знаци, а под формата на ликвидно капиталовложение.

Но... явно това е над капацитета на блоговите дървени философи.
Както и това, че народ най-лесно се обира чрез банков фалит!
Така парите от тези, които не знаят какво да правят с тях, преминават в ръцете на тези, които могат да ги умножат.
цитирай
57. blondinkas4uk09 - Скъпи Валсодар,
05.07.2014 11:12
прав си, че народ най-лесно се фалира чрез банков фалит, но и народът обикновено наистина много помага този фалит да се случи!

Да бъдем реалисти: колко хора познаваш, които държат парите си в нещо различно от буркан или банка и имат изобщо желание да ги държат в друга алтернативна форма ... По отношение на ликвидните капиталовложения различни от финикийски знаци... както е известно и те не са безрискови :)
цитирай
58. valsodar - Съгласявам се с теб, не е лесно за ...
06.07.2014 15:02
Съгласявам се с теб, не е лесно за неук човек да опази благосъстоянието си, но определено може да му е в помощ самоограмотяването на финансова тематика.

Има си една приказка - Не слагай всичките яйца в една кошница! -, която е особенно валидна точно в подтекста на постинга ти. Схванах добре идеята ти, предполагам, че и ти схвана моята, която се изразява в това, човек да не се предоверява на информацията в медиите.
цитирай
59. blondinkas4uk09 - Разбира се, Валсодар,
06.07.2014 17:29
напълно съм съгласна с това, което си казал. :)

Приятна вечер (или ден - в зависимост от това кога ще прочетеш този коментар) ти пожелавам! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blondinkas4uk09
Категория: Лични дневници
Прочетен: 525735
Постинги: 72
Коментари: 883
Гласове: 1302
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930