Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2014 20:58 - Ти, който ядеш кебапчето!
Автор: blondinkas4uk09 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2349 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Скъпи Брат’чед,

Не зная дали разбираш, но кебапчетата, които ядеш по време на предизборни кампании  излизат доста скъпо и на теб и на всички нас. Просто не можем да си ги позволим!

Тези, които запушват устата ти с тях са твоя най-голям враг, защото тяхното призвание е  да те държат необразован, неосъзнат, неизлекуван, небогат и зависим.

Тяхната инвестиция е с отлична възвръщаемост! Ти... да изядеш, колко да изядеш,... 10 кебапчета?... и 20 лв. да ти дадат на ръка, а в замяна ще им осигуриш  в хиляди пъти  повече през следващите 4 години. Изобщо, разбираш ли, че  става въпрос за числа, които може и да не знаеш, че съществуват.

 Те те използват, Брат’чед!

Ако искаха да се погрижат за теб, щяха да те пратят на училище. Но те се страхуват от училището! Защото то ще ти даде възможност да получиш знания и да имаш работа! Да разбираш света около теб! Да имаш изисквания и самочувствие! А не да ги чакаш  да дойдат и срещу един обяд  да те развеждат като мечка с автобусите си...  а в столицата, а из страната, а на връх Бузлуджа, а на Черни Връх! Те са определили жалката ти роля: да си ядеш кебапчето и да гледаш на тях като на шамани, които притежават магическа сила да те нахранят!

Те лъжат като цигани, Брат’чед!

Ако  искаха да се погрижат за теб, щяха да те заведат на театър. Но те се страхуват  и от изкуството! Изкуството е сила! Дори пещерният човек е рисувал по стените на дома си, защото е имал потребност! Те знаят, (ама много добре знаят – чувала съм ги да си говорят за това), че изкуството води до катарзиси! Но не искат това да се случи с теб! Не искат ти да се запиташ: Това ли съм аз? Това ли искам да бъда? И защо не съм достоен човек като главния герой в тази пиеса или в онази книга?  

Запомни, Брат’чед, училището и изкуството са толкова важни за оцеляването ти, колкото и кебапчетата. И някъде, някой умира от ужас, да не би някой ден ти да осъзнаеш, че живееш в духовно средновековие и унизително е единственото определение за ежедневието ти!

Затова следващият път, когато дойдат и позиционират скарата пред съборетината, в която минават дните ти, излез и им кажи:

-          Майната Ви!!!

И не се моли за кебапче, Брат’чед, моли се да ходиш на театър и училище!

 




Гласувай:
13



1. turb04 - Значи, Брат`чедът разсъждава т...
29.05.2014 18:01
Значи, Брат`чедът разсъждава така: "Кое е по-добре - да ми късат гъза, или да ми късат гъза и да ям кебапче + 50 кинта?"
Брат`чедът, за разлика от българина, е анално осъзнат и търси компенсация.
Българинът е анално неосъзнат, но си повтаря грешката всеки път, което ме навежда на мисълта, че вече може и да му харесва...
Знам ли...
цитирай
2. blondinkas4uk09 - Марински,
29.05.2014 22:59
ами какво да кажа: а дано всеки да се осъзнае анално - кой "търпи" за удоволствие, кой - за пари. На кого пък вече не му се иска. :) Но де да знам и аз, едва ли...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blondinkas4uk09
Категория: Лични дневници
Прочетен: 525671
Постинги: 72
Коментари: 883
Гласове: 1302
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930