Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2015 19:27 - Провокирано!
Автор: blondinkas4uk09 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7449 Коментари: 21 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Прочетох в един коментар, че при терористична атака в България, аз не съм била длъжна да пазя българския народ, а полицията. Да си призная, не съм съвсем сигурна, дали това е добре или зле...

Нека преценим сега колко ще бъдем опазени. Ето и малко снимков материал за размисъл:

Френски полицай

image 

Полицаите, които ще пазят нас

image 

Теоретично погледнато би трябвало да ни опазят, най-малкото защото имаме повече полицаи на глава от населението, отколкото има Франция.

Все пак България заема осмо място в класацията на държавите с най-много полицаи на глава от населението, според агенция Блумбърг. На 100 000 души от населението в България се падат по 398 полицаи. (Информацията е от 2013 г., но едва ли се е променила драстично.)
От страните в Източна Европа най-малко полицаи на глава на населението се падат в Унгария, където на 100 000 души има само 88 полицаи. (Горките!!!)

В САЩ, която е на 43-то място в класацията, на всеки 100 000 души има 262-ма полицаи.

Тоест в челната десятка сме по брой на полицаи на глава от населението, ама де да бяхме и в челната десятка и по брой на разкрити престъпления...

Кой го мързи, на кой му пречи корема да тича, кой го е страх повече и от нас....

Все пак като имаме предвид и факта, че една част от тях ще бъдат заети и с обичайните си дейности да охраняват наркодилърите и други престъпници... да не разчитаме много.

Да си припомним и.... „Белите брези“, например, и поуката, че никога не знаеш кой стои до теб... и пак... да не разчитаме много.

И още много неща можем да си припомняме...

Но ще спра дотук, защото най-разумно ми се вижда да вземем и сериозно да се замислим как ще се оправяме при потенциална терористична атака, че време не остана....


Използвани източници:
http://www.segabg.com/article.php?id=667698




Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Всъщност
14.11.2015 20:05
състоянието на Полицията у нас следва формално т.н. "сталински модел", че е важно количеството, а не качеството. Да, но при положение, че въпросното "количество" е готово да се жертва и да служи. А то в голямата си част "похапва" на държавната трапеза.

Ако, примерно, се направи едно съкращение на личния състав на полицаите на 30% и парите се дадат за техническо обезпечаване със съвременни средства и оборудване, тогава би имало резултат. Но.....

Макар че, примерът ти с френския полицай също не е коректен. То при тях е само фасада. Гледах едни комични видео клипове когато ловяха 2 терористи от случката с Шарлито в някакъв селски хамбар. То верно не приличаше на полицейска акция, а на онези филмчета с полицаи от нямото кино.
цитирай
2. blondinkas4uk09 - Русти,
14.11.2015 20:47
чакай че не мога да ти отговоря от суетност :): А тази снимка на профила да кача, А онази, докато намеря подходяща (в смисъл за зимния сезон, гледам да е от плаж :) ), си мина време.
Няма как да не се съглася с това да се съкратят с 30%, да останат качествените служители само, да им се увеличат заплатите, да имат съвременно оборудване, да имат началници със съвременно мислене и тогава ще започнем да ги приемаме с респект като маса, защото в момента поне аз изпитвам респект само към отделни индивиди от техните редици, които виждам/познавам, но като маса - си изглеждат направо тъжно понякога.
Примерът ми с френския полицай не е коректен и поради друга причина, той е в акция, а нашите - са в някакво очакване. По време на акция и нашите биха изглеждали по-стегнати, а не такава разпасана команда. Освен това е ясно, че не може да се обобщава: френските - добри; пък нашите - лоши. Във фитнеса, в който ходя (рядко :) ), идва един полицай, който (Мamma Mia!), как изглежда само!?!, винаги е стегнат, и в пълно бойно снаряжение. Като робокоп е, човек! Възхищавам му се, защото и за секунда не съм го видяла отпуснат! Да не го коментирам повече, обаче, че само това беше хубавото!... Не ги обвинявам в нищо хората, но реформа си е необходима! Всички се развиваме!
цитирай
3. freeoldmen - Няма какво да мислим за потенциална
14.11.2015 20:50
терористична атака, мъдрият ни президент вече го измисли,
преди няколко часа:

Единственият правилен подход срещу тероризма е толерантността!

Този велик държавник смело посочи пътя...
А полицаите ни ще се борят за златна значка "Най-толерантен служител на месеца".
цитирай
4. rustam - Определено мисля,
14.11.2015 21:42
че това са постинг и коментари за Корицата!

Мисля, че колегата bryunetsnakovalnia10 ще се съгласи с мен!
цитирай
5. blondinkas4uk09 - Брюнет,
14.11.2015 21:46
аз наистина се питам как може да изговориш толкова глупости само в 2 коментара!?! :)
Както винаги ще отговарям кратко и избирателно:
- Да, снимките са провокативни, а първата си е направо и възбуждаща, затова и съм си я качила тук, да си я гледам, нещо против??? :);
- Не съм съвсем сигурна, че всички полицаи ще са на улицата, може би само някои от тях; в редиците им има и по-големи страхливци от мен;
- Аз със сигурност няма да съм на улицата, ако имам избор, но какво да правя в Ю Кей, не разбирам???, мисля да стана бежанец на остров Бали, например;
- Няма как да ме убедиш, че полицаите не са много; ужасно много са; и доста от тях заработват частно при онези, които трябва всъщност да преследват, арестуват и вкарват в затвора (Ти в кой свят живееш????)
- На мен ли говориш за арест???? Аз съм израсла там, бе момче! :) :) :) Включително съм била задължена да посещавам лекции в детска педагогическа стая вторник и четвъртък в 4-то РПУ по време на гимназиалните ми години (щото имах лоши прЕятели, сигурно и аз съм била лоша);
- Мога и да имам смислени предложения за реформи, но това не ми е работа (знаеш, че рядко правя нещо без пари, а също съм сигурна, че много хора са наясно какво трябва да се направи и без мен);
- Работата на полицията абсолютно, по никаъв начин, не ми е кауза, просто си чеша езика;
- Много хубаво, че си подарил компютри на полицията, големият проблем, обаче, са задкомпютърните устройства. И аз наскоро им помогнах :) :) :), защото докато чаках един полицай да пише какво съм казала и да търси всяка буква по 5 мин. го помолих, ако може да седна на шибания компютър и да си напиша каквото там имам да казвам за 5 минути общо: за щастие прие, иначе щях да получа нервен срив, ако трябваше да го чакам 3 часа да си търси буквите;
- Т.е. ефектът на Снежната топка няма да се получи;
- Облеклото на полицията ми е най-малкия проблем.

Дискусия не искам, благодаря за предложението. :)
цитирай
6. blondinkas4uk09 - Фри,
14.11.2015 21:49
спокойна съм вече. Тази нощ ще заспя с усмивка на уста. :)
цитирай
7. blondinkas4uk09 - Гладна съм,
14.11.2015 21:53
поизяла съм някои букви, затова отивам да вечерям и след това ще се приведа в нормален вид :)
цитирай
8. rustam - ПП
14.11.2015 22:09
Само да допълня: Със сигурност това е аватар също, който заслужава Корицата на Блога!
цитирай
9. born - Като чуя или прочета думата &quo...
14.11.2015 22:45
Като чуя или прочета думата "реформа" ме побиват тръпки и започва да ми се драйфа. Какво значи реформа, уважаеми приятели ? В България естествено, където всяко нещо изглежда страшно изкривено и деформирано.
Рустам, това което предлагаш не е реформа, човече. Ако ще на всеки ъгъл да монтираш камери, без полицейското присъствие работата е умряла. Поне в РБ.
По-скоро разковничето е в повишаването на качеството . А това не е реформа, а нещо съвсем просто и разбираемо. Само че, за да се извършва са необходими компетентни и читави управляващи.
Аз на това му казвам не рИформа, а идване на нещата по местата си. Но ... умряла работа.
Жоро, до известна степен мисля, че си прав в илюзиите си за ролята на полицията, но не и в илюзията си за цялата полиция. Това е аналогично на подкрепата за цялата съдебна и законодателна система / и там има читави прокурори, съдии и даже може би и депутати/. И аз през началото на 90-те години правих безплатен ремонт на следствените арести, което сега намирам за идеалистично и безпредметно.
цитирай
10. germanwoman - Oлеле БлоНдииииии
15.11.2015 00:09
понЯкога са Чудя Къде ПопадаМ.
В коЙто И Блог и Постинг да ВляЗа само КоменТари и МонолОзи на Гога-та
Как го ТърПиш тоз Ни знам????????

Той по 24 чаСа няМа Ко а прави, ама ВиЙ що си ИграйтЕ с неГо Ви са чУдя??

И едНа МолБа:
БлоНди, ако можеш Ги Прикоткай някак си теЗ нерези и Им взеМи тая Пуста пОмпа, че Са Уляха Вечи
цитирай
11. blondinkas4uk09 - Русти,
15.11.2015 00:41
благодаря, блог.бг е моят Playboy; ей така се чувствам на тази корица. :) :) :)
цитирай
12. blondinkas4uk09 - Брюнет,
15.11.2015 00:59
не само ти не ме познаваш, но и аз не се познавам реално. :) Все пак темата за парите сме я обсъждали не фейс ту фейс, а по други комуникационни канали...

Уффф, прЕстани вече да ме караш да излизам от безопасния си образ и да ти обяснявам, че са ме арестували повече от пръстите на двете ми ръце и като казвам арестували, точно това имам предвид: да си свалям връзките на обувките, колана на дънките, да си изсипвам съдържанието на дамската чанта и да седя на дървен стол зад решетки, в компанията на пияници, цигани и обирджии, докато не ме извикат за разпит. Задай ми още един въпрос по темата и ще съжаляваш.... (тук усмивка да има ли, да няма ли???)
цитирай
13. blondinkas4uk09 - За съжаление, Борн,
15.11.2015 01:24
повишаването на качеството не е лесна работа. Според мен идването на читави и компетентни управляващи, също е част от рИформата. :)
цитирай
14. blondinkas4uk09 - Guten Abend, GW
15.11.2015 01:27
искам им помпите аз, ама като са се стиснали, нищо не дават. :)

Gute Nacht!
цитирай
15. freeoldmen - 20. blondinkas4uk09
15.11.2015 03:50
Не знам за теб, но аз на твое място бих се заинтересувал от мъжага, дето
са му рязали многократно пръстите, но все още достига с тях клавиатурата...
И дето от клиент на полицаите се е трансформирал в един от тях.

Не знам дали ще ти е интересно, но някога и аз в миналото съм имал срещи
с такива герои.

Понеже съм рибар, обходил съм клетата майка България дори в кътчета,
отдавна забравени от либералната напоследък власт.
И колкото и да е чудно, в поредното затънтено село, разбира се, в кръчмата,
откривам субект, господарски разположил се на маса, обитавана от три малки
менти и две лимонади /обща сметка 1.86 лв./ с двете си приятелчета, който
тарикатски им намига, идва при мен и обявява, че ме познава от София, чрез
общ познат.
Претендира да го почерпя, като междувременно нехайно вади от празния си портфейл вестникарска изрезка на боец от специалните части на РБ, естествено,
с качулка, и ми споделя: Това съм аз!

Беше ми трудно да прекърша поривът му за свобода и идентичност, но идиотското
благоволение в очите на останалите двама млади нещастника на масата му
реши нещата.

Не си премерих много силата, и беглият педагогически шамар гътна шопара
между масите.
Викам си, тоя идиот си глътнА езика, сега ще трябва да му правя
изкуствено дишане "уста в уста", по добре да го бях почерпил, да се ева...

Таман пристъпих към спасителното действие, и оня се размърда, и ми вика:
Абе не се коси, яз при секи шамар така си падам, да не ме бият още...

Те такива работи.
цитирай
16. blondinkas4uk09 - Брюнет,
15.11.2015 11:35
да, прав си, арестували са ме в ученическите ми и малко след ученическите ми години: за това, че съм непълнолетна и съм в нощно заведение, за това, че съм в компанията на лоши хора; за увреждане на имущество на зала по време на абитуриетския ми бал, за нарушаване на нощното спокойствие в къмпинг "Лес" и за други неща, които няма да споделя, но все така тъпи.
Не държа да ми вярваш! Така или иначе не се гордея с това!
Само ми кажи, в кой филм трябва да съм гледала това с връзките на обувките и колана, защото аз определено съм го гледала само на живо? (Не твърдя, че го няма и по филмите, напротив, изглежда ми логично да го има).
цитирай
17. blondinkas4uk09 - Фри,
15.11.2015 11:58
Ахахахахахахахахаха, смях се със сълзи на очи! Трябва да издадеш сборник с къси разкази! :)
Наскоро писах някъде, че хората с измислени стратегии, тактики и секви игрички (като твоя герой) са толкова много, че вече е скучно с тях. А отгоре на всичкото е и дразнещо, защото те са те подценили, когато с тъпия си мозък са създали елементарния сценарий, по който да изкрънкат нещо от теб!
Аз обикновено не ги бия, щото нямам физика за това, но понякога ми се иска да мога. :)
цитирай
18. germanwoman - ????
15.11.2015 14:04
Как тЪй изчезНаха БарБориНцИ, СтарФорЛайфци, РейЪфДриймци и сеКвИ други ЛюБимЦи ???

саМо клоНиНг bryunetsnakovalnia10 сПамИ......
ВечИ и на ПсиХопаТ 100НикОв му Иде в Малко ПоВичи......

цитирай
19. born - Ахахахахахахахахаха, смях се със ...
15.11.2015 18:59
blondinkas4uk09 написа:
Ахахахахахахахахаха, смях се със сълзи на очи! Трябва да издадеш сборник с къси разкази! :)
Наскоро писах някъде, че хората с измислени стратегии, тактики и секви игрички (като твоя герой) са толкова много, че вече е скучно с тях. А отгоре на всичкото е и дразнещо, защото те са те подценили, когато с тъпия си мозък са създали елементарния сценарий, по който да изкрънкат нещо от теб!
Аз обикновено не ги бия, щото нямам физика за това, но понякога ми се иска да мога. :)

Тук му е мястото да цитирам Питигрили със следната сентенция :Силата е природен дар като гърбицата или идиотизма." В подкрепа на Фрий ще допълня цитата с продължението : "Но бих желал да бъда силен, за да прасна в муцуните 95 % от ближните си !" От мен една корекция : "... известен процент от блогърите тук."
цитирай
20. born - Искам да поздравя колежката от коментар 24
15.11.2015 19:01
http://www.youtube/watch?v=qJ6hzg1ILy8
цитирай
21. blondinkas4uk09 - Става, Борни,
15.11.2015 22:30
поздравявай смело GW! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blondinkas4uk09
Категория: Лични дневници
Прочетен: 523680
Постинги: 72
Коментари: 883
Гласове: 1302
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031