Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 16:42 - .......................................................
Автор: blondinkas4uk09 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4270 Коментари: 21 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Aвтор: Козата Ани

Море от уроди

Ето го моментa, в който хората, настанени удобно в зоната на комфорт, разбират, че извън нея е пълно с уроди. Те са в метрото. На светофара са до вас. В магазина са на опашката, на която сте и вие. В ресторанта са на съседната маса. Те живеят до вас. Засичате се всяка сутрин в асансьора. Не ги разпознаваме, защото изглеждат нормално. А и защото рядко ще изрекат на глас гнусотията, която леят в момента, скрити зад клавиатури, защото уродите са страхливи.

Уродите са малки, жалки хорица, потънали в собствената си помия, макар и сресани модерно, за да не ги разпознаете веднага. Те нямат антенки, не носят труп на плъх в джоба си и не миришат на блатото, в което са затънали. И затова сега сте изненадани. Затова сте погнусени. А аз не съм изненадана.

Не защото излизам често от зоната си на комфорт, а защото помня, наблюдавам, а и самата съм била обект на вербално насилие. И защото често, возейки се в колата, наблюдавам съседните автомобили и хората в тях. И се чудя дали той бие жена си, дали блудства с детето си, дали слага пиратки в задника на кучета, за да се посмее, дали тя бие детето, защото е надраскало шибания тапет за 8 лв, дали му крещи, че то е виновно за собствения й провал? И защото понякога чета коментарите в интернет и си мисля дали тоя човек, написал, че някой си заслужава смъртта или нещастието, което го е сполетяло, дали заспива добре?

Дали сутрин се харесва в огледалото, опитвайки се да измие гнусотията, полепнала по лицето му като слуз? Дали има мушкато, което полива? Как след като е излял помия е станал, отишъл е до печката и си е направил омлет? Дали съм го срещала и ако да кога? Как ли живее? Как да направя така, че да нямам никакъв контакт с него? Дали ще има смелостта някога да бъде бунтарът, който мечтае да е, но няма топки за това?

Дали осъзнава собственото си дъно и гнусотата на съществуванието си? Дали знае, че е безсмислен, че е празен човек? Дали се смята за повръщано, защото аз го смятам за такъв? Дали, казвайки "добре стана, че умря детето му на тоя щото... (следва произволна простотия)", после целува детето си или му купува шоколад? На какво го учи? Дали не го обрича и него на живот в блатото, защото и това го радва?

Веднъж една приятелка, след като й ревах за пореден път, че не разбирам, че се изумявам, че не мога да понеса всичко това ми каза: "Козо, хората изнасилват децата си. Защо си изненадана? Просто не им позволявай да те смажат".

И така. Живеем в море от изроди. От мишки кастрати, които се смеят там, зад екрана си, с кривите си гнили зъби, мазния си потник и мизерна душа. Но са там, зад екрана. За друго смелост нямат, защото са жалки. Просто ми се иска да го знаете. И да не страдате. И да вярвате, че ако се изправите лице в лице с тях можете, о, как можете, да ги накарате да се насерат в ръцете ви от страх. Можете да ги видите как се гърчат, защото ще искат да избягат, да се скрият зад мониторчето си, можете да видите малките капки пот на безсилие и да се наслушате на „Ама аз не исках това да кажа, то аз друго имах предвид“.

Можете. Не им позволявайте да ви смажат, защото сте носителите на другото и сте това, което най-много плаши урода.


http://www.actualno.com/columnist/article/id/810/author_id/81




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blondinkas4uk09 - Съжалавям,
09.08.2015 17:06
но коментарите на уродите ще ги трия! Не се хабете!
цитирай
2. blondinkas4uk09 - Toзи постинг ще оставя активен
09.08.2015 18:38
до утре по някое време, след това ще спра да притеснявам уродите! :)
цитирай
3. pvdaskalov - * V *
09.08.2015 18:49
Поздравления за препечатката на това смело есе. За съжаление, критериите на визираните в текста са до такава степен принизени, че едва ли съзнават колко са жалки и... вредни. Извратеното им съзнание обаче долавя, че са демаскирани, и ги подтиква да гласуват с кървави палци. Тъкмо това издава първичното им поведение навсякъде и по всяко време.
П и е р
цитирай
4. blondinkas4uk09 - Taка е, Пиер,
09.08.2015 19:18
наистина не осъзнават колко са жалки и вредни. Но и на тях не им е лесно, защото само си представи колко нещастен е животът на подобно едноклетъчно!
цитирай
5. ikra - Поздравления! Наистина фрапираща тема...
09.08.2015 19:31
"Не им позволявайте да ви смажат, защото сте носителите на другото и сте това, което най-много плаши урода."
Много правилно! Не се пречупвайте, не позволявайте да ви манипулират и потапят в своята помия, в която се давят безнадеждно!
Приятна вечер! :)
цитирай
6. blondinkas4uk09 - Ikra,
09.08.2015 19:43
може би е време вече да си припомним някои традиционни ценности като състрадание, добро възпитание, желание да помогнеш на другия и т.н., както може би е и време психопатите да се подложат на лечение.
Благодаря за коментара!
Приятна вечер и на теб!
цитирай
7. ikra - Наистина е време...
09.08.2015 20:00
blondinkas4uk09 написа:
може би е време вече да си припомним някои традиционни ценности като състрадание, добро възпитание, желание да помогнеш на другия и т.н., както може би е и време психопатите да се подложат на лечение.
Благодаря за коментара!
Приятна вечер и на теб!

Наистина е време да се спазва някакъв добър тон и морал. А взаимопомощта днес е нужна както никога до сега. Сред хората трябва да има милост и уважение, за да може силни и уверени да продължим напред.
Лично аз често бивам обвиняван в какво ли не и оплюван от някои тролове, заради това, че призовавам към добро и не пускам оплюващите им коментари. Но това не е проблем за мен. Ала се чудя защо го правят, що за манталитет...
Благодаря ви! :)
цитирай
8. blondinkas4uk09 - Икра, вдъхновяващо е да се живее в общество
09.08.2015 20:23
с добър тон, морал и взаимопомощ; лошото е, че около нас е пълно с диваци, които се въртят в омагьосан кръг. Животът толкова ги е очукал, че са загубили човешкия си облик, но колкото по-нечовешки се държат с околните, животът още повече ги очуква...
Гледал ли си този филм http://www.imdb/title/tt2228902/plotsummary?ref_=tt_ov_pl (Siege), впечатлил ме e с начина, по който се цени всеки човек и човешкия живот...
Далеч сме от морала на тези хора, затова сме далеч и от стандарта им.
цитирай
9. pvdaskalov - * V *
09.08.2015 21:18
blondinkas4uk09 написа:
наистина не осъзнават колко са жалки и вредни. Но и на тях не им е лесно, защото само си представи колко нещастен е животът на подобно едноклетъчно!

Силви, припомняш ми Платон в "Държавата", където, между другото, обсъжда кой е най-щастлив, респ. нещастен. Май на първо място поставя философа, след него добрия цар и тъй нататък, а най-нещастен е тиранинът. Изглежда е напълно прав, защото описаните в есето черти са присъщи на тираничните хора. Представи си само вулканът в душите им, щом тиранизират останалите.
Благодаря за възбудената дискусия, която наподобява тази след последния ми пост.
Петър Вълев (П и е р)
цитирай
10. kbalenciaga - Обективно погледнато, тази статия е написана манипулативно
09.08.2015 21:39
Фактически, уродите за които пише авторката, болшинството от тях са на страната на богатите и тези с власт. Те са на страната на такива като Росен Плевнелиев...
И те не биха написали нещо лошо в такъв момент.
Другата голяма манипулация е, направо е Лъжа - "добре стана, че умря детето му на тоя щото... ".
А хората пишат нещо съвсем друго.
Общо взето, в смисъл, че Росен Плевнелиев, е бил наказан за всичко, което е сторил на българския народ, свисше.
Не одобрявам така да се говори, но това е ЛОГИЧНО СЛЕДСТВИЕ!
Много Гняв се е натрупал в българина.
Огромна е пропастта между богатите българи. Олигарсите и слугите на олигарсите, представителите на Столичната средна класа от една страна, и останалата част от българския народ, която е около 85%.
Просто вече са в различни вселени!
Явно Червената Олигархия, българската, като слуга на Световната Олигархия, + нейните слуги от ССК, са свършили "работата".
В следствие от това, нищо добро не може да се очаква...
цитирай
11. blondinkas4uk09 - Пиер,
09.08.2015 22:33
ще погледна дискусията под твоя пост. :)
Ако не нанасяха толкова поразии, тираните щяха да са само смешни.
цитирай
12. blondinkas4uk09 - Kbalenciaga,
09.08.2015 23:17
благодаря за коментара! Това, че някой е на страната на Плевнелиев, Станишев, Обама, Путин или Даниел Ортега не го прави урод. Духовен урод го прави нечовешкото отношение към останалите хора. Аз имам близки, които са привърженици на всички от гореизброените и нямам проблем с това какви са политическите им пристрастия. Нека да разделим политическите пристрастия от обикновената човещина...
Темата за Бог е дълга... тук ще кажа само, че вероятно разбираш, че: "Росен Плевнелиев е наказан за всичко, което е сторил на българския народ", може да се перифразира за всеки. Ти зарязвал ли си някога жена? Правил ли си забележка на съсед, че вдига шум? Карал ли си се с продавачка в магазин? Е, те вероятно не те обичат. Нормално ли е според теб, ако изживееш лична драма, тези хора да кажат: "Така му се пада, това му е наказанието, за онова, което ми стори!" Аз досега не съм го правила... не съм го казала за никого в реалния си живот, не съм го казала за никого в блог.бг, а бе, изобщо за никого... и всеки, който го прави, го смятам за психопат.
Приятно ми е, че и ти не одобряваш да се говори така!
Да, съгласна съм, че пропастта между бедните и богатите е огромна и съм съгласна, че нищо добро не ни чака! Никой не се учи от грешките си и историята се повтаря: капитализъм, комунизъм; капитализъм, комунизъм; капитализъм, комунизъм и така до свършека на света, а ние сме тук случайно и за малко! :)
цитирай
13. kbalenciaga - Първо мислех да пиша за едно в отговора ти, че си некоретна
10.08.2015 00:41

После видях и друго...
Но обобщено ти си НЕКОРЕКТНА КЪМ САМАТА СЕБЕ СИ.
И не говоря конкретно към тебе.
Това е масово. Това е голям проблем.
Как точно тези, които се асоциират с умни и красиви, и са образовани, знаят много, всъщност постоянно се опитват да мамят.
Перманентно!

По горе пиша за богатите и с власт, а ти го преиначаваш?!
И отговаряш за нещо, което не съм казал.
Виждаш ли как така си некоректна към самата себе си, или не?
Виждаш ли как се опитваш да го поизмениш, да си го натамъниш, за да ти е по удобно?

Втория ти опит за манипулация, измама, който всъщност е доста груб, недодялан.
Дори не ти отива на интелектуалното ниво!
Е да сравниш това какво е вършил Росен Плевнелиев, като марионетка на Олигарсите, какви далавери, измами, В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, със съвсем обикновени човешки, да ги наречем грешки.
Е извинявай, ама това е тъпо от където и да го погледнеш.

А и не случайно съм писал за пропастта между бедни и богати, защото Росен Плевнелиев е точно лице на богатите.
И логично при подобен случай хората масово да си излеят гнева по този начин.
Въпреки, че не изключвам и тази възможност, платени провокатори, умишлено да слагат масло в огъня...

Но, обобщено, като цяло, което се опитвам от години да обяснявам на умните и "красивите", и богати(спрямо обикновения българин), че техните днешни действия, особено насочени да хранят Ненаситната си Лакомия, като слугуват на богаташите, срещу интересите на българския народ, няма как да им донесе нещо добро.
Ама те не чуват...и не чуват...и продължават да не чуват...

И в крайна сметка, разбра ли защо ти казах, че си некоректна към самата себе си?
цитирай
14. blondinkas4uk09 - Kbalenciaga,
10.08.2015 02:44
не разбрах, но и ти не ме разбираш. Много е просто: не ме интересуват нито умните, нито красивите, нито бедните, нито тъпите - в която от тези групи да ме поставиш, все ще си прав.:) Всичко, което съм искала да кажа по темата, го е казала Козата Ани! Съжалявам, но Бедността не е извинение за нищо! И изобщо не ми се вижда логично хората да си изливат гнева по този начин! Наоколо е пълно с философи, които защитават тезата колко са морални Бедните и колко са неморални Богатите! Това ли е моралът на Бедните хора?
цитирай
15. kbalenciaga - Е как да разбереш, като ти Умишлено и Целенасочено не искаш това.
10.08.2015 08:24
Да те поставя в групата на тъпите, щял съм да бъда прав?!
Е защо Лъжеш толкова елементарно, и се опитваш, като вкарваш тази абсурдна лъжа, да манипулираш пак, и пак, и пак...?
Ти изобщо усещаш ли какво правиш???

И пак, и пак, и пак продължаваш Перманентно да манипулираш и замазваш :
"Съжалявам, но Бедността не е извинение за нищо!"
Никъде не съм казал такова нещо, за да се опитваш да го вменяваш!
Въпреки че има една приказка - "Глада е по силен от Тока".

Бедността естествено, че не е извинение, НО, когато бедността на българите е и заради такива като Росен Плевнелиев, който няма как да оспориш, заради многобройните далавери и измами в които е участвал, Е ЗА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР.
Не може да се правиш на не разбираща, и да казваш, че не било логично.
Разбираш ли как тук, ти отново си НЕКОРЕКТНА КЪМ СЕБЕ СИ?!
Пак ли не разбираш?

И отново, и пак, и пак, и пак поредната ти манипулация:
"Наоколо е пълно с философи, които защитават тезата колко са морални Бедните и колко са неморални Богатите! Това ли е моралът на Бедните хора?"
По горе ти писах, ама не се опитваш да разбираш.
Пак ще го напиша, че от втория път може и да схванеш.
Много вероятно е, не малка част от пишещите да са платени провокатори.
Това от една страна.
От друга, тези които са писали така грубо, обобщено погледнато, СА ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

Така че, да се опитваш да вменяваш на българския народ, на бедните българи, нещо което не са направили, е поредното ти действие за НЕКОРЕКТНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ САМАТА СЕБЕ СИ!

Все още ли, не разбираш какво ти говоря?
цитирай
16. blondinkas4uk09 - Kbalenciaga,
10.08.2015 09:55
Благодаря ти и за този коментар! В него има много отговори и противоречащи си умозаключения! :) Извини ме, но няма да отговарям, защото така може да си пишем до утре, без това да има никакъв смисъл! Уважавам мнението ти!
Успешна седмица!
цитирай
17. tera - Това автроски пост ли е?
10.08.2015 12:36
Не става ясно.
Има верни неща, но тонът е поста е някак отчаяно огрочен и разпален, че не виждам нищо градивно, а само оплювки. На мен така ми се струва.

цитирай
18. inf0rmant - Успокоих се!!!! Мисля, че се дос...
10.08.2015 13:18
Успокоих се!!!! Мисля, че се досещам какво е провокирало Козата Ани да напише цитираното есе, както мисля, че разбирам и смисъла му. И това провокира избледняване на притесненията ми от последния половин час, че явно съм тъп и не разбирам четените от мен коментари и постинги. Нещо повече: започвам да се връщам в "зоната си на комфорт". ;)))))))
цитирай
19. blondinkas4uk09 - Здравей, Тера!
10.08.2015 14:21
Линкът към оригиналната публикация е под постинга.
Поздрави!
цитирай
20. blondinkas4uk09 - Inf0rmant,
10.08.2015 14:25
радвам се, че те успокоявам! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blondinkas4uk09
Категория: Лични дневници
Прочетен: 523697
Постинги: 72
Коментари: 883
Гласове: 1302
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031