
Прочетен: 5057 Коментари: 19 Гласове:
Последна промяна: 07.07.2015 00:28

Oбещах да публикувам градинските си снимки миналия уикенд, но Ико ме изненада с един пиянски постинг, та трябваше да тичам да снимам бутилчиците по-долу, за да го зарадвам с този алкохолен пейзаж.
И като се има предвид, че и аз съм човек, и аз душа нося, не можах да съм хем при Chivas-a, хем при доматите, затова отложих снимките на доматите за вчера.
Та, накратко: Аз вече бера плодовете на градинарската страст.
Известно е, че според принципите на разделното хранене, трябва да започнем с плодовете. А ето и едни от любимите ми, които могат да се приемат в натурално състояние, с разнообразни подсладители или във ферментирал вариант:
От малините да преминем към белите черешки. В основната си част, тези плодчета ще се превърнат в сладко, но се замислих дали и те не могат да се приемат във ферментирал вариант и отговорът е: „Да, като аператив!“
Идва време и за вечерята.... Някой да знае тиквичките с какъв алкохол могат да се консумират? :)
Това зад маргаритките е лук, без майтап. Теменужки съм яла и ги препоръчвам, но сега ми хрумва, че трябва да проверя дали мога да опитам и маргаритки. Отбелязвам си тази задачка на първа позиция в “То Do” листа за идващата седмица.
Ружичката обещавам да не я ям... изглежда малко тлъстичка, също няма да правя ракия от нея, нито ще я аранжирам във ваза, тъй като намирам, че си стои напълно добре в най-обикновена почва.
Нетърпелива съм да видя узряването на гроздето, и както вече се досещате, и превръщането му във вино.
А също очаквам и узряването на ябълките, изяждането им и потенциалното превръщане на някои от тях в ябълков оцет. Умишлено нищо няма да спомена за ..., че вече много алкохол се лее от този постинг.
А когато зелените орехчета станат подходящи за консумация, обещавам да седна под това дърво и да спра да ям, чак когато ръцете ми станат кафяви до лактите. (Уф, този гигантски орех просто не влиза в кадър. :)) Мисля, че имаше някакъв специален ликьор от зелени орехчета. :)
Пред ореха има материал за торене. Ико, ти правиш ли така?: Когато дойде есента и паднат листата, да ги събереш на купчинки и да ги оставиш, докато не се превърнат в тор? Ако не го правиш, целувай ръка за съвета. :)
Какво да кажа за снимката по-долу: гора от картофи, или по-точно гора от картофи - сорт „Марабел“!
И накрая, ето ги и доматите: една съвсееееем мъничка част от доматите...
П.С.: Добронамерен, виж ми добре косицата и спри да разнасяш слухове, че не съм блондинка! :)
Красива илюзия през зимата
...има,мигранти...африканци, има,и русск...
Благородно завиждам за бялата черешка! :)
Аз два пъти правя опити,т.е. садя черешка,но и двата пъти така и не ми се получи---
иначе всичкото това расте и в моята градинка...
голям берекет ще падне тази година,както се очертава! :)
пп.И доматките си ги бива:)
Тук,в блога ще провеждаме състезание май, както се очертава...ти,аз,икономиста,както и Кушел...върли запалени градинари сме! :)
А,бутилчиците страхотно вървят с...тях и малко полусъзрели орехи.
направо....божествено! :)
Правила ли си малиново вино? Казват му "елексирът на страстта"
А Рустам да ме извинява,но...да не те подвеждааа...
малинките,когато плододават,не се подрязват в никакъв случай-
това се прави само рано пролетта,когато се подрязват лозичките...
иначе има право...малко са височки:))
Силно ме заинтригува с това малиново вино определено...
аз като овладяла тънкостите в градинарството,съм запалена
вече,имам нова страст като плододаващи храсти...арония,касис,
годжи бери и подобни:)
Що се отнася до снимките,то обещавам да постна някои,когато почне да зрее
ранния болгар,заедно с рецепти за приготвяне на хубаво домашно вино...
друга моя страст.
пп.Очите не си ги показвай,за да не хванеш както казват старите баби "уроки".
Всичко,що е блонди,е готино,нали така;))))
Сигурна съм, че Русти не е искал да каже сега да ги подкастрям, че то е безсмислено, но си го представях наесен. Права си, обаче, че пролетта е най-удачно! От другите плододаващи храсти, които си изредила пробвах арония, но не ми се получи. Поствай и твоите снимки, пък после ще разменяме трикове за правене на вино, а през зимата може и бутилки. :)
Та по снимчиците...Оня мой сниман Чивас, вече е история.
Малинките, вярно ги подрежи, ма не сега, а на есен. Режат се по тънките почти до земя. По стабилните се окастрят към края и се оставят за "водачи".
Черешките са ти супер.
Тиквичките запечени на грил тиган и залети със сос от кисело мляко, чесън и копър вървят с бяло вино.
Грозгето гледам не си го пръскала....да не се маноса...виж там нещо с копроцин.
Ореха ти е хубав НО...НИКОГА,АМА НИКОГА не събирай орехова шума за тор....
В листата на ореха има йод и това ще ти прецака почвата!!!!!
Картофчетата ти предизвикват завист, а цветя не ям!
Полследната снимка ме разчувства. Иде ме да те помилвам по русата косица, но с блондинките трябва да се внимава...
Поздрави!
