Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2013 23:25 - Размисли по време на избори
Автор: blondinkas4uk09 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1597 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 04.01.2015 02:38



Няма лошо, че определена партия идва на власт чрез избори, лошо е, че в обществото ни има хора, на които вятърът влиза през едното ухо и излиза през другото, без да срещне препятствие под формата на гънка по пътя си.

Щеше да бъде смешно, ако не беше жалко и страшо да гледаш озверели, подивели, затъпели "събратя", които вярват на всяка простотия, защото са я казали по телевизията или я пише във вестника.

Медиите изливат ли, изливат помии...

 „Председателски пост в Европейска партия купен за 116 млн...”

„Намерени 350 000 фалшиви бюлетини...”

Няма логика, няма мисъл, няма желание да чуеш фактите!

Помия ли е, трябва да се вярва!

Не само на медиите трябва да се вярва, а и на разни партийни недоразумения, които час по час се провикват: „Ето... видяхте ли какво става, веднага да гласувате за мен, че лошо ви се пише и ви е бедна фантазията какво се задава, ако "ония" дойдат на власт!”

Извинете, това да не е санаториум за умствено изостанали?

Какво се задава? Като деца казвахме: „Нищо и половина”!

Който си работи, ще си работи пак; На който животът му минава да търси връзки, за да спечили някой и друг търг, пак това ще прави, ама не намери ли, ти да видиш тогава как ще орезили тези, които са на власт, че му пречат на малкия бизнес; Трети вместо да запретне ръкави  и да изкара 50 лв. днес, цял ден ще се оплаква от съдбата, дорде не изпроси от някой 20 лв., за да осигури пръжките и ракията за вечеря. А и този, третият, накрая ще е дори щастлив, че не му се е наложило да работи, за да изкара тези парици,  ще е доволен, че и той милият е „прецакал” някого. Защо само политиците да са способни на това?

И като говорим за търгове и „наши хора”: възмущаваме се, че управляващите давали на свои близки я обществена поръчка, я държавен пост, ама дали не сме чували следното:  „Утре мисля да звънна на... (you name it), да видя дали не може да ми намери работа някъде.”  Е, хора, имам голяма изненада за Вас: за свободни работни места се обявяват конкурси и всеки честен човек  се явява на подобен конкурс и трябва да покаже, че има съответните способности... И за търговете е така.

Да хвърлим едно око и на т.нар. "интелигенция", дето все напира да води "простите" хора нанякъде. Преди всичко, какво нахалство и високомерие да смяташ себе си за интелигентен човек, а някой друг – за прост. Ами това ти не го преценяваш! Интелигентен, прост – дори не са и диагнози, а само етикети, при това изпразнени от съдържание. Каква е разликата? Интелигентият е прочел малко повече книги  и... какво знае повече от простия човек, който седи цял ден, пасе овце и съзерцава дърветата. Какво разбира повече от него? – че природата е красива? че има любов? че  има болка? Това и простият го знае. Да, сигурно интелигентният знае имената на десетина ботаници (Знае ли?), ама простият човечец може и да е по-наясно в детайлите как костилката се превръща в череша. Интелигентност, неграмотност са ужасно относителни понятия, защото доста интелектуалци е напълно възможно да изглеждат като пещерни хора, ако заговорят за технологии с Бил Гейтс. Както и ще изглеждат толкова жалки, ако се озоват в палатите на Доналд Тръмп, колкото жалки изглеждат простите хора в не-марковите си дрехи.

То, за да си интелигентен се иска и малко здрав разум, пък и малко почтенност!

А иначе... гъмжи от некадърници и разбойници около нас, които толкова време се бият в гърдите, че знаят накъде водят народа, да вземат, че да го доведат дотук!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. absurdin - много интересен пост
16.06.2013 13:40
съгласен съм с теб, че понякога тълпата е страшно нещо. обаче, наистина ли вярваш, че това с бюлетините е постановка, щот г-н бате бойко борисов е такъв чистоплътен човек че.... ама стилът ти на писане ми харесва. това с тарикатлъка си е така - пълно е с таквиз по тия географски ширини - само гледат да те метнат, за да си напомпат самочувствието. а това с връзкарството толкова добре си го уцелила - и аз това се чудя - КАК се възмущават, че тия от властта се уреждат, пък те самите правят АБСОЛЮТНО СЪЩОТО! само дето е в по-малък мащаб, нали. като вземем за пример - рушветите при лекарите, които са си някаква аксиома в обществото, и как работа обикновено се намира почти само с връзки. за интелигенцията и простите хора отваряш много интересна тема. Донякъде, съм съгласен с теб, че простият човек си има своите достойнства и разбира някои страни от действителността значително по-добре от т.нар. интелигент. обаче, те такива прости хора по наште ширини - бол. от друга страна и мазни тв интелигенти - също. хаха. старите природно интелигентни селяци - почти са измрели, а тия, които са в града са се трансформирали на някаква чалга отврат с всиоко самочувствие. а пък "интелигентите" - повечето предполагам са в чужбина, а малкото останали тук - я ровят по кофите, я си мизерстват тихо и кротко, докато някфи бизнес интелигенти или пък такива с мания, че са големи артисти и писатели, светят по литературните и арт фронтове.
цитирай
2. blondinkas4uk09 - Не смятам, че бойко борисов е чистоплътен човек, дори по-скоро не е,
28.07.2013 21:03
а това с бюлетините е само един пример, че първо вярваме, а после започваме да мислим, което си е проблем. А иначе съм съгласна с всичко останало, което си написал, просто си ми допълнил мислите. Благодаря!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: blondinkas4uk09
Категория: Лични дневници
Прочетен: 525480
Постинги: 72
Коментари: 883
Гласове: 1302
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930