Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.11.2013 18:12 - Когато нацитата наизскочат от тъмните си дупки
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 19001 Коментари: 37 Гласове:
17

Последна промяна: 04.11.2013 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageСамо ден след като 20-годишната Виктория бе наръгана с нож в центъра на София политиците от Атака, ВМРО, Национална съпротива и още няколко техни подобия си счупиха краката от бързане, за да яхнат справедливото недоволство на обикновения човек, като организираха 2 митинга в неделя, единият от които събра поне хиляда души. Това естествено не бе изненадващо, защото и подръжника на правителството Сидеров и любимецът на ТВ7 Каракачанов страдат от все-по топящият им се рейтинг и този престъпен акт, извършен от „мургав пришълец“ от Алжир им дойде като подарък свише, който те грабнаха с алчни ръце.

Много хора ще се заслушат в приказките им, от които лъха злоба и ненавист към други хора с различен отенък на кожата. Често те са на границата на закона и не е лошо Прокуратурата внимателно да ги наблюдава и слуша какво говорят, защото с етническата и расистка карта игра не бива, щото накрая винаги някой я цака и прецакан обикновено е целокупния народ. Националистите са като деца, а когато някое дете вземе в ръцете си кибрит и понечи да пали чергата у дома, възрастният трябва да му го вземе навреме, че и да му обърше два шамара накрая, за да знае, че с такива работи не се играе.

Тук е ясно, че няма кой да изпълни ролята на строгия родител и бръснатите примитиви вдигащи ръце в нацистки поздрав ще се чувстват безнаказани и някак подтикнати да направят някоя голяма беля в центъра на София, след което вече спиралата на все-по нарастващото етническо насилие ще се задейства с неподозирана скорост. Това естествено ще разсее общественото внимание от протестите срещу правителството, и особено от студентските окупации на висшите училища, което ще е добре дошло за управляващата клика.

Масовата истерия, в която изпадна нестройния, но гласовит националистически хор след престъплението на „Пиротска” се добави към предишните техни опити за насаждане на омраза към сирийските бежанци. Опити, които, в интерес на истината, намериха доста плодородна почва сред българите, мнозина от които окончателно загубиха идеята за морал и хуманизъм, ако въобще тя някога е обитавала обърканите им умове. Чудно е, как едно престъпление извършено от арабин води до антиарабски настроения, а едно престъпление извършено от българин не води до антибългарски такива? Но явно не върви някак да протестираме и плюем срещу самите себе си. Вредно е за и без това разклатеното психическо здраве на нацията.

Естествено управляващите трябва да вземат няколко неотложни мерки за да не изправят всички нас пред невъзможна ситуация. Като първо ясно и категорично да направят разграничение м-у нелегално пребиваващите имигранти и бежанците от Сирия, на които дължим поне някаква форма на човещина, ако все още ни е останала такава. Второ, да декларираме пред европейските си партньори едно твърдо число от 17-18 000 бежанци (около 0.25% от населението на България), които можем да приемем, без да дестабилизираме собствената си страна. (При такова едно съотношение Германия може да приеме 200 000, например, което едва ли ще стане!). На Турция да бъде заявено категорично, че след достигане на това число ние ще предприемем твърди мерки по границата, дори затваряне на граничните пунктове, за да се защитим, като евентуално бъдат пропускани само тировете със стоки, за да подминем поне икономическия удар върху българските производители, търговци и превозвачи.. Периодично да бъдат предприемани акции на МВР за издирване на нелегални имигранти, които да бъдат депортирани в собствените им страни, ако трябва и със средства от бюджета. Да бъдат предприети необходимите законови процедури, които да позволят всеки чужденец официално пребиваващ в България, да бъде изгонен от страната, ако български съд е установил, че е приютявал или давал работа на нелегално пребиваващи. Да бъде ускорена работата по изграждането на ограда покрай границата с Турция, като дългосрочен проект, предвид малките шансове на югоизточната ни съседка да бъде приета в ЕС в едно обозримо бъдеще от около 20-на години. Неофициално да разхлабим контрола от наша страна по границите с Румъния, Сърбия и Гърция, за да може изходящия поток от имигранти и бежанци да не бъде спиран и така на наша територия да се получава т.нар. „бежанска тапа“ . И не на последно място -наказанията за разпространяване и проповядване на омраза и подтикване към агресия на етническа основа да бъдат чувствително завишени.

В национален интерес е настоящата криза да бъде решена по цивилизован начин, за да се запушат колкото се може по-бързо устите на крайните елементи, защото държава, в която нацистите по площадите надвикват студентите в университетите е тръгнала с пълна скорост към своя край.

Снимка: в. Дневник, Георги Кожухаров


Друга моя статия на подобна тема:
Невъзможностите на българския национализъм.


image





Гласувай:
21



1. ssvetozar - Рейтинга на Атака се качва
04.11.2013 18:22
"подръжника на правителството Сидеров и любимецът на ТВ7 Каракачанов страдат от все-по топящият им се рейтинг"

Всъщност рейтинга на Атака се качва двойно за един месец, според днешните резултати на Алфа рисърч - от 1.5% на 3%.
цитирай
2. shtaparov - В БЪЛГАРИЯ НАЦИСТИ НЯМА И НИКОГА НЕ Е ...
04.11.2013 18:26
В БЪЛГАРИЯ НАЦИСТИ НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО- ОНЕЗИ ХОРА СА ИЛИ ПАТРИОТИ,ИЛИ ОБИКНОВЕНИ КОПИРАЧИ,НО НЕ И НАЦИСТИ! НАЦИСТИТЕ СА РАСИСТИ,А НАШИТЕ ПАТРИОТИ НЕ СА! НАЦИСТИТЕ СА АНТИЮДЕИ,А НАШИТЕ ПАТРИОТИ НЯМАТ ЯСНО СТАНОВИЩЕ ПО ВЪПРОСА,КОЕТО ОБАЧЕ НЕ ГИ ПРАВИ ВИНОВНИ! НАЦИСТИТЕ СА ФАШИСТИ,А ПАТРИОТИТЕ НЕ СА: ФАШИСТИ У НАС СА КОМУНИСТИТЕ,КОИТО ПЪК НЕ СА ПАТРИОТИ,А СА АНТИ-БЪЛГАРИ! НАЦИСТИТЕ СА ОЩЕ ХИТЛЕРИСТИ,А НАШИТЕ ПАТРИОТИ НЕ СА- ТЕ СА РОДОЛЮБЦИ,КОИТО МИЛЕЯТ ЗА РОДИНАТА,А НЕ ЧЛЕНОВЕ НА НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ! В НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС Е ТОВА ДА СЕ ПРОУМЕЕ ОТ ХОРАТА,КОИТО СА В НАД 90% АБСОЛЮТНО НЕВЕЖИ ПО ВЪПРОСА,И ТО ПО ВИНА НА ПРЕЗРЕНИТЕ ТУРКОКОМУНИСТИЧЕСКИ ГРАБИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО! И НЕ Е ЛОШО ПРОКУРАТУРАТА ДА ПОСТАВИ ПОД РЕДОВНО НАБЛЮДЕНИЕ ВСИЧКИ АНТИ-БЪЛГАРИ,КОИТО СЕ ПОДВИЗАВАТ НЕ САМО ПО ФОРУМИТЕ,НО НАЙ-ВЕЧЕ ИЗ "ЛЕВИТЕ" ПАРТИИ,ПОНЕЖЕ ТЕ ИМЕННО СА ВРАГОВЕТЕ НА НАРОДА НИ- НЕ ПАТРИОТИТЕ!
цитирай
3. mamkamu - ;)
04.11.2013 18:34
ssvetozar написа:
"подръжника на правителството Сидеров и любимецът на ТВ7 Каракачанов страдат от все-по топящият им се рейтинг"

Всъщност рейтинга на Атака се качва двойно за един месец, според днешните резултати на Алфа рисърч - от 1.5% на 3%.


Да де, започна да се качва покрай цялата патардия с бежанците ;) Някой хора гледат, какви ги дрънка, а не какъв клоун е :)
цитирай
4. mamkamu - до shtaparov
04.11.2013 18:50
Въобще не съм съгласен, че нацистите са фашисти. Идеологията им е основана на доста различни основи от тази на оригинала- италианските фашисти от 20-те години на ХХ век. Освен това се чудя, какво имаш предвид под думата "патриот", `щото всеки влага различен смисъл в нея?! И стига с тия главни букви, де! Не звучиш сериозно така...
цитирай
5. анонимен - Ники от Враца
04.11.2013 19:15
го убиха българи. Стоян Балтов също, помня и за едно момиче от Пловдив, удушено от съученичките си, защото била красива. Да не говорим за всички жертви на битовата престъпност през всичките тези години.
Тогава имаше ли сирийски бежанци?
цитирай
6. mamkamu - :)
04.11.2013 19:33
angpiskova написа:
Ники от Враца
го убиха българи. Стоян Балтов също, помня и за едно момиче от Пловдив, удушено от съученичките си, защото била красива. Да не говорим за всички жертви на битовата престъпност през всичките тези години.
Тогава имаше ли сирийски бежанци?


Именно! Най-лесният и не изискваш мислене начин е да се нахвърляш с-у имигрантите... сякаш българите сме цвете... Особено, като гледам тия на снимката ми е все едно, какъв е престъпника -някакъв арабски прошляк или дебилен български нацист :) Това обаче не отменя задължението на държавата да контролира влизащите в България, независимо от националността им. Както и самата престъпност, ама това е мисия невъзможна май.
цитирай
7. vmir - Мярата му е майката.
04.11.2013 20:08
Трайното и успешно справяне с такива проблеми иска много мъдрост, уравновесеност и търпение. Всяко стадо си има мърша, не може цялото стадо да се ликвидира заради мършата в него, разума иска тя да се отделя навреме и с възможно най-малко грешки.
цитирай
8. mamkamu - Да...
04.11.2013 20:39
vmir написа:
Мярата му е майката.
Трайното и успешно справяне с такива проблеми иска много мъдрост, уравновесеност и търпение. Всяко стадо си има мърша, не може цялото стадо да се ликвидира заради мършата в него, разума иска тя да се отделя навреме и с възможно най-малко грешки.


Да, напълно съм съгласен по отношение на мярата и за качествата, които действието изисква. И за мършата съм съгласен. Само понякога се чудя, дали, ние българите, не сме минали повратната точка, когато всяко едно полезно действие просто потъва лепкаво в блатото на разпада на нацията? Не са един и два историческите примери за изчезнали народи, чиито най-изтъкнати умове в продължение на столетия са се опитвали да ги спасят от крах и не са успявали... понеже мършата в стадото явно е била преминала критичната точка на санитарен минимум :) Дано днес да се случва нещо друго...
цитирай
9. mamkamu - ХА! Прокуратурата е образувала ...
04.11.2013 21:05
ХА! Прокуратурата е образувала досъдебно производство за подбуждане към религиозна омраза срещу лидера на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки и други неизвестни лица... Надежда има в тая страна цивилизацията някой ден да я сполети...
цитирай
10. ssvetozar - Особено, като гледам тия на сним...
04.11.2013 21:09
mamkamu написа:
Особено, като гледам тия на снимката ми е все едно, какъв е престъпника -някакъв арабски прошляк или дебилен български нацист :)


Тези на снимката не са престъпници. Това е реакция на престъплението. И това че има много български боклук не е оправдание да си внасяме и допълнителен арабски боклук.
Мисля че тук проблемът са не тези демонстранти, а правителството, което явно се държи неадекватно в ситуацията. В постинга са набелязани някои възможни мерки, които би трябвало да направи едно разумно управление.
Парадоксалното в ситуацията е, че една част от управляващото мнозинство с некадърното си управление създава ситуация, при която се качва рейтинга на друга част от това управляващо мнозинство (демагогстващата Атака). Накрая рейтингите отиват в един кюп и статуквото укрепва.

цитирай
11. kbalenciaga - Ама вие от Столичната средна класа продължавате да се правите на по прости от колкото сте
05.11.2013 00:12
Продължавате да се правите на ударени?!
И после Що така станало.
Толкова ли сте прости, че не виждате как тези студентски "протести" са режисирани?
Не от ГЕРБ или от пионката Боко Тиквата, а от Червените олигарси.
Марионетки на които са както ръководителите в БСП, така и ръководителите в ГЕРБ, АТАКА, ДПС, ДСБ и т.н.

Защо се правите на толкова прости, че не ви е ясно това?
Ей това не мога да разбера.

И тогава защо поддържате тези режисирани "протести" на студентите?


Толкова ли сте прости, че не виждате, как на младите българи, които нямат вашите възможности, не им е оставен никакъв избор?
Или да бъдат мачкани, лъгани, мамени, или да влязат в подобни "патриотични" организации за да си изкарат гнева и яда на някой.

Толкова ли сте прости, че докато слугувате на вашите господари(за да лапате повече и повече), които са слуги на олигарсите в България, не виждате как рано или късно гнева на въпросните мачкани, лъгани, мамени българи един ден ще се насочи срещу вас?

Е тогава защо още се правите на ударени???

Според мен, за да правите това, или трябва да сте малоумни, или сте се опростачели от лакомия за коли, апартаменти, почивки в Гърция и подобни до такава степен, че не виждате какво ви чака!

цитирай
12. vencivaleri1951 - Привет !
05.11.2013 10:04
Много далеко са националистическите ни организации от Национал-социализъма./който не фашизъм/ Много селища протестират срещу бежанците/не вкички са и бежанци от войната/ и няма как популистически свормирования да не излязат на улицата.
Проблемът е друг. Ние не сме в състояние да посрещнем и ограничен брой чужанци и емигранти. Просто сме ужасно бедни. Авторът говори за 20 хиляди души. Такъв брой си е е направо бомба когато са затворени в непригодни помещения, с лоша хигиена, оскъдна храна. Ще припомня само, че сирийците идват от страна която преди войната има далеч по висок стандарт от нас. /В обозримо бъдеще ние няма да имаме такъв. / Подобни мизерни условия няма как да не генерират престъпност. Не можевм да приемаме хора и невъзможността да се реагира адекватно и цивилизовано е видно.
Просто трябва да заявим на висок глас, че не можем да приемем бежанци , и че ще ги връщаме обратно в страната от която сме дошли. Не стават нещата и с пари от ЕС защото парите се крадът и главната тежест остава на бюджета ни. Щом сеприемат чужденци дасе приемат пропорционално на бюджетите . Още повече, че тази касапница в Сирия не е без помоща на държавите от Западна Европа и флагмана им САЩ.
През вековете ние приехме "бежанците"/циганите/ им/ от Западна Европа/ и сега те направо унищожават държавата ни. Нито с предишвите бежанци, нито със сегашните можем да се справим и трябва да го заявим на висок глас тук от София, защото" нашият" глас в Брюксел "пее друга партия".
цитирай
13. monarh1991 - Освен това ...
05.11.2013 11:55
истинският националсоциализъм на Хитлер не имал нищо против мюсюлманите, каквито са бежанците. На страната на Третия райх са воювали мюсюлмани като араби, бошняци, албанци и др. - създадени са две мюсюлмански дивизии - ,,Ханджар" и ,,Скендербег". Това, че днес някои неонацисти мразят исляма, е друг въпрос - това е главно заради демографията в Европа и така се изопачава оригиналният нацизъм. Крайно необективно е да се слагат групи от хора под един знаменател - не всички националисти са наци. Все пак нали Левски е искал и турци, евреи и т.н да живеят добре в България, стига да спазват законите.
цитирай
14. refab - Каква добра статия, само!. . . Слава ...
05.11.2013 13:43
Каква добра статия, само!... Слава Богу, че в България има хора, които могат да мислят и да пишат така, както този журналист в случая!
цитирай
15. demograph - Много точно казано. Поздрав.
05.11.2013 15:30
А дали сириец или алжирец е извадил ножа е спорно. Като се види кого обслужва тази случка, че се разбере кой в същност стои зад ножа.- Нацитата и техните насъсквачи в червено. Това е важно. Те вадят от ръкава сирийци, араби, китайци,цигани,турци,афганци,англичани...когато си поискат, щом имат нужда от нацистка завеса.
цитирай
16. stamenmihalevski - 1 - Ще дам един съвет на родителите - ...
05.11.2013 21:37
1 - Ще дам един съвет на родителите - никога не бийте два шамара на детето си на обществено място в случай, че се намирате в някоя от държавите на Запад, без значение каква беля е направил/а малкия/та, защото може и да не си го/я видите повече(това не е комунистическа пропаганда, както предполагам си мислят някои).
цитирай
17. stamenmihalevski - 2 - Не вярвам, че нашите политици ...
05.11.2013 21:37
2 - Не вярвам, че нашите политици имат вариант да затворят границата ни с Турция, даже и да искат(защо така си мисля, блог.бг не е мястото, където ще го коментирам), а тези които говорят, че ще го направят или ни лъжат, или не са наясно какво ще последва след това(ако изводите, които съм си направил са вярни естествено. Допускам, че може и да греша.)
цитирай
18. stamenmihalevski - 3 - Това, че в България има престъ...
05.11.2013 21:38
3 - Това, че в България има престъпност не е аргумент тя да бъде подклаждана допълнително, което в момента се случва. Без значение дали бежанците са престъпници или не, държани в лоши условия ще са принудени ако не друго, то да започнат да крадат, но абсолютно същото може да бъде оправданието на всеки български престъпник - нямах, затова откраднах. Нито едното от двете не трябва да се толерира.
цитирай
19. stamenmihalevski - 4 - В цяла Смолянска област живеят не ...
05.11.2013 21:38
4 - В цяла Смолянска област живеят не повече от 40хил. човека(оптимистична цифра). 20 000 бежанци наистина могат да застрашат националната сигурност на България, особено ако бъдат концентрирани на едно място и то в някоя от слабонаселените области в страната.
цитирай
20. stamenmihalevski - 5 - Не знам какви пари ще получи Бъ...
05.11.2013 21:39
5 - Не знам какви пари ще получи България от ЕС, още по-малко знам колко от тях ще се изхарчат по предназначение, но знам, че българските пенсионери, самотните майки, бездомните, сираците и като цяло бедняците в държавата, получават по 200-300(ако не и по-малко) лева на месец, въпреки че са европейски граждани и то от националния бюджет, а не от ЕС. По колко са планирани на "калпак" на месец за бежанците? Няма ли това да постави работещите, а и неработещите българи в неравностойно положение спрямо гостите ни, което пък автоматично да доведе до конфронтация, защото ако един работещ българин взима по-малко от един неработещ бежанец, то вече говорим за дискриминация, а и какво да се каже тогава за безработните българи, които вероятно ще получават няколко пъти по-малко от безработните чужденци? Естествено ЕС ще дава парите, а не ние, но това пък води до мисълта, че едва ли не бежанците са по-ценни за ЕС от българските-европейски граждани, което сякаш насила ни кара да не харесваме ЕС. Това си е чиста антиимиграционна политика в съюза, което по мое мнение противоречи на самите европейски ценности.
цитирай
21. stamenmihalevski - 6 - Защо не се измисли някаква про...
05.11.2013 21:40
6 - Защо не се измисли някаква програма, с която бежанците под ръководството и наблюдението на български специалисти да се хванат в работа, за да си заслужат помощта, а и да не мислят за глупости, за да няма престъпност поне от тяхна страна(ние явно оправия нямаме :))). За да не заемат работните места на българите, което също би довело до конфронтация, може да се измисли дейност, която е полезна за всички и не се върши от никой срещу заплащане до момента.
цитирай
22. stamenmihalevski - 7 - Примерно могат да почистят дъ...
05.11.2013 21:41
7 - Примерно могат да почистят държавата в знак на благодарност - нещо като кампаниите на една от бг телевизиите през пролетта. Малко ли речни корита имат нужда от почистване, ами горите, ами нелегалните сметища, ами плажовете(дивите, които не се отдават на концесия) и т.н.? Друга такава дейност би могла да бъде облагородяването на туристически пътеки - строеж на беседки, пейки, почистване и т.н. Може примерно да се направи акция - "Да нацепим дървата на пенсионерите" - днес в едното село, утре в другото и така българските пенсионери ще бъдат подпомогнати, като естествено бежанците трябва да се наблюдават от някой полицай, за да не решат да правят глупости. Ако няма достатъчно човешки ресурс в полицията, която по цял ден ще трябва да наблюдава 20 000 човека, кой какво прави и къде ходи по време на работа, тогава да се ангажират безработни българи, които също да получат по някой лев за съдействието, а и поне временно ще спадне безработицата в страната, дори и малко да е.
цитирай
23. stamenmihalevski - 8 - Естествено насила няма да могат ...
05.11.2013 21:43
8 - Естествено насила няма да могат да бъдат накарани да работят, но примерно който не желае, да му бъде предоставяно легло, храна и дотам, колкото получава и един бг-сирак, а за останалите да има и по някой лев джобни(не повече от мин.раб.зап. на месец, при 22 раб. дни, за да няма условия за конфронтацията, описана в точка 5). Също работещите да бъдат улеснявани при получаването на статут(бежански или какъвто там...). Убеден съм, че всеки може да даде още някоя идея, с която хем на бежанците няма да им е скучно, хем българите ще започнат да гледат с друго око на тях, хем и държавата ще спечели от цялото това нещо, а и контактък между българи и бежанци ще се засили, което ще е в полза за по-бързото усвояване на езика от тяхна страна, а от там и по-бързата интеграция(ако ще остават в България).
цитирай
24. stamenmihalevski - 9 - Най-лесно е да им бием шута, но ...
05.11.2013 21:44
9 - Най-лесно е да им бием шута, но трябва добре да преценим, какви ще са последствията от подобна наша постъпка и дали тя няма да ни навреди повече, отколкото могат да ни навредят самите бежанци... Стига толкова за днес. :))) Лека вечер!!!
цитирай
25. staler - тука е съвсем уместно да се вмъкнат ...
07.11.2013 00:36
тука е съвсем уместно да се вмъкнат няколко цитата от писмото на стоте семити.
цитирай
26. stamenmihalevski - Това за семитите ако е адресирано ...
07.11.2013 01:21
Това за семитите ако е адресирано към мен, ще се радвам авторът му да ме светне по въпроса, защото не съм го чел и да погледне последния ми коментар от тази вечер, за да разбере колко много ме е трогнал с неговия. Ако пък не е адресирано към мен - пак...
цитирай
27. stamenmihalevski - Тъкмо гледах новините от днес. О...
07.11.2013 01:21
Тъкмо гледах новините от днес. Оказа се, че съм бил прав за затварянето на границата с Турция :))) Не разбирам от международно право, но според комисаря по човешки права към Съвета на Европа Нил Муйжниекс - България е подписала там някакви международни договорчета, заради които нашите политици няма как да направят това, което най-лесно ще реши проблема с бежанците, а именно да си затворим границата. Надявам се всеки разумен човек си дава сметка, какво се случва с малките държавички, които нарушават международното право(пиша малките, защото на големите трудно им се случват същите неща).
цитирай
28. stamenmihalevski - Аз обаче изобщо не съм си и мислел за ...
07.11.2013 01:21
Аз обаче изобщо не съм си и мислел за договори вчера, когато написах, че няма как това да се случи, а за разни други неща, с което искам да кажа, че и да ги нямаше тези споразумения, има други причини да не си позволяваме този ход и тези причини по мое мнение са уважителни. Ще го напиша така - когато се цепиш от колектива, колектива ти го нацепва, даже и да не сте подписвали договори за каквото и да било(дори и да имаш основателни причини за реакцията си, пак така се случва)... А който, както иска да си го тълкува, по ясно няма да го пиша...
цитирай
29. stamenmihalevski - И. . . За съжаление едва ли целият ...
07.11.2013 01:22
И... За съжаление едва ли целият този "филм" е заради няколкото милиончета, които ще получи България от ЕС, както се опитват да ни втълпят някои хора, а и както предполагам си мислят не малко български граждани(и с право, имайки се в предвид поведението на властимащите през последните доста десетилетия вече). Ако беше така, то ситуацията нямаше да бъде нетрадиционна и чак толкова притеснителна, защото сме се нагледали и наслушали на далаверки на гърба на народа за два сребърника. Тази щеше да бъде просто поредната и нямаше изобщо да е най-грандиозната...
цитирай
30. stamenmihalevski - Затова скъпи съграждани - МИСЛЕ...
07.11.2013 01:23
Затова скъпи съграждани - МИСЛЕТЕ!!! Мислете какво да се предприеме, което да е достатъчно интелигентно като реакция в създалата се ситуация, а не само да се "плюнчим" кой бил виновен. Не че не е важно и не че трябва да си затваряме очите, но това няма да реши проблема нито сега, нито за в бъдеще. И според мен така стоят нещата и с останалите недоуредици в България. Погледнете блог.бг. Има хиляди постове на тема "кой е виновен", а тези на тема "как да се справим" са единични случаи. Дори и идеите на някой да са глупави, какво от това - най-много да ви теглят майните по стар български обичай, да ви се изсмеят и на другия ден ще забравят, но дори една от идеите ви да е правилна след 10-годишни глупости, то тя може да ни спаси като народ поне за още няколко десетилетия...
цитирай
31. staler - какво да те светна, драгоценни, ти ...
07.11.2013 14:02
какво да те светна,драгоценни,ти тролиш.дали си съгласен с автора или не,дали ще го напсуваш или подкрепиш твоя работа,но го направи сбито и ясно.това пелтечене в вид на безброини последователни коментари е досадна тъпня.
цитирай
32. oranjevia - Проблема не е в приемането на беж...
07.11.2013 16:01
Проблема не е в приемането на бежанци а във връщането им ,което едва ли ще стане.Проблема е в това ,че тези бежанци не са за това общество тук.Те няма да се вградят в българската действителност,нито ще изповядват християнските ценности на тази държава/доколкото са и останали такива/.Това е и голямата грешка на западните общества спрямо арабите и другите мохамедани от северна Африка и Близкия и по-далечен Изток.Човек трябва да обича първо народа си ,след това галактиката.Иначе се подкопават основите.Интернационализма е изобретен от еврейски комунисти и е вредоносна за нацията гледна точка.
цитирай
33. stamenmihalevski - до staler
07.11.2013 19:06
На мен нещо като започне да ми става досадно, не го чета до края, а авторът ако иска, може сам да изтрие коментарите. Ако този упрек, ми го беше написал той, дори сам щях на момента(когато го прочета) да ги изтрия и да му се извиня в блога пред всички. Посъветвай го, да го направи и ако те послуша, ще се убедиш, че ще постъпя точно така. А иначе си прав, че още не съм се научил да се изразявам кратко, точно и ясно, но това е... Уча се, а дали ще се науча някога е под въпрос!
цитирай
34. stamenmihalevski - до staler
07.11.2013 19:46
Мога и по-накратко да ти го напиша, защото явно не си падаш по многото четене - Щом staler мисли, че нечии коментар е досадна тъпня, то текста не трябва да се публикува в блога на mamkamu.
цитирай
35. stamenmihalevski - до staler
07.11.2013 20:06
И най-накратко - staler иска да отговаря за модерацията на блога на mamkamu, която по принцип липсва.
цитирай
36. stamenmihalevski - до staler
07.11.2013 21:13
Досадни тъпни ли са горните ми три коментара и да ги изтрия ли, за да не троля?
цитирай
37. letopisec - Някой може ли да попита админите на ...
09.11.2013 19:15
Някой може ли да попита админите на блог.бг, защо материала ми 07.11 22:37 - Автономна държава Тракия поиска Премянов. не се допуска на първа страница, при положение, че има до момента 922 прочита...И изобщо къде е материала ми на страниците на блог.бг-политика???? Изчезна също така статията ми "Кимерийските бойни кучета", която доскоро беше на първа страница на блог.бг.-история????
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469459
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол